Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

ÜSKÜDAR, ÜMRANİYE VE ÇEKMEKÖY’DE SEÇİM ANALİZİ…

Seçim rüzgarının sönük olmasının tek sebebi diğer partilerin ve adayların tembelliği. Durumu hepsinden iyi olan Ak Parti, yine en çok çalışan parti. Ana mufalefet CHP, adaylar ve meclis üyesi listelerinde sınıfta kaldı. Beklenen isimler yerine tepeden atama isimler, parti içinde kavga ve tartışmalara neden oluyor. Örneğin Çekmeköy ve Sancaktepe’de. Liste kavgaları bitmek bilmiyor. İstifalar, kırgınlıklar almış başını gidiyor. 

Üsküdar’a milletvekili İhsan Özkeş’in tepeden atanması, aylardır mücadele veren onlarca aday adayını küstürmüş vaziyette. Üsküdar’da Ak Parti Adayı Hilmi Türkmen, gecesini gündüzüne katıp sahada çalışmalarını sürdürürken CHP, iç kavgalar ve çekişmelerle mücadele veriyor.

Ümraniye’de sonuç şimdiden belli. Ak Parti’nin tecrübeli ve güçlü ismi Hasan Can, 3. döneme hazırlanıyor. Başkan Can’ın 10 yılda Ümraniye’ye kazandırdığı 200’ün üzerindeki kalıcı eser ve bundan sonraki projeleri ilçede heyecan uyandırmış durumda. 

CHP ve MHP, çıkarabilecekleri en iyi isimleri aday yapmış vaziyetteler. CHP Adayı Sacit Eyüboğlu ve MHP Adayı Sabri Şenel ikisi de halkın içinden kişiler. Vatandaş her ikisini de yakından tanıyor ve olumlu düşünüyor. Lakin; SP’nin Mehmet Bingöl’ü bu dönem aday yapmaması Ak Parti’ye yaramış vaziyette. 

Ak Parti açısından İstanbul’un en rahat ilçelerinden olan Ümraniye, Hasan Can’la bu seçimde oyunu katlayacak gibi… Gelelim Çekmeköy’e. CHP, Çekmeköy’de tarihi hatasını yaptı. Herkes Hüseyin Sipahi’yi beklerken Seyfettin Yıldırım’ın atanması ardında da liste hatası Ak Parti’ye kat be kat yaradı. 

Geçen seçim kafa kafaya çıkan Çekmeköy’de bu kez CHP oyları büyük bir düşüş yaşayacak ve Ak Parti oyları da bir o kadar artacak gibi gözüküyor. Çekmeköy, Ak Parti Adayı Ahmet Poyraz’a bugünden hayırlı olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç