Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

YERELDE ‘KÜSLÜK’ UYUMSUZLUK OLMAZ..

Geldi, geçti bir değil iki İstanbul seçimi üst üste… Sonuç malum. Öyle ya da böyle seçmen, Türkiye genelindeki birçok büyükşehirde olduğu gibi İstanbul’da da tercihini değişimden yana kullandı. Mega kentin 39 ilçesinden 24’ünü Ak Parti, 1’ini MHP ve 14’ünü de CHP kazandı.

Büyükşehir tablosu daha farklı. Başkanlık Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu’nda, meclis Cumhur İttifakı’nda… 31 Mart’ın ardından tekrar edilen 23 Haziran seçiminde 806 bin gibi büyük bir farkla CHP hem anakentte hem de birçok ilçede birinci parti.

Hal böyle iken İstanbul’un ilçelerinde genel hatları ile manzara şöyle; İmamoğlu’nun 23 Haziran akabi-nde Ak Parti’li ilçe belediye başkanları ile yaptığı buluşmanın dışında her hangi bir yakın temas yok.

En basitinden; kentte bir yağış felaketi yaşandı. İmamoğlu, bir gün sonra sabahın erken saatlerinde Eminönü ve Üsküdar gibi ilçelerde mağdur vatandaşları sular altındaki işyerlerinde ziyaret edip hasar tespit çalışmalarını yerinde izlerken o ilçelerin belediye başkanları kendisine eşlik etmedi.

Daha ötesi İmamoğlu, Ak Parti’li ilçelerde büyükşehirin hizmet ve yatırımlarını yerinde incelerken ilçe belediye başkanları yine ortalıkta yok.

Madalyonun diğer yüzüne bakalım; 23 Haziran’ın ardından Ak Parti’li ilçe belediye başkanlarının tebrik ziyaretine rağmen İmamoğlu, herhangi bir iadeyi ziyaret yapmadı. Yani buzları eritme hususunda her iki taraf da geç kalıyor sanki. Belki önümüzdeki süreçte sıcak ve samimi diyalog kapıları daha fazla aralanır.

Ancak kaybedilen zaman İstanbul’un aleyhine işliyor. Hizmet ve yatırımlar için uyum ve işbirliği şart. Siyaset vatandaşa hizmet aracıdır. Kendi içinde elbette kuralları olabilir ancak ‘küslük’ kaldırmaz. O zaman hükümet İBB’ye sahip çıkmasın, İBB ilçeleri görmezden gelsin, ilçeler de İBB’yi dinlemesin sonuç… Sonuç İstanbul’un zararı…

Siyasilerin hesabı vatandaşa fatura edilemez… Edilirse seçmen hepsini birden cezalandırır…

Milli mücadelenin 97. yılında 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlar, Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç