Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALPER YEĞİN’DEN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI..

CHP’nin Sancaktepe’de önde gelen

CHP’nin Sancaktepe’de önde gelen isimlerinden İBB Metro A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili Alper Yeğin, gazeteciler günü buluşmasında önemli açıklamalar yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibinin başarılı çalışmalarıyla 16 milyon İstanbullu’ya hizmet üretmekten onur duyduklarını kaydeden Yeğin, kendisinin Sancaktepe’ye ilişkin hedef ve hayallerinin aynen devam ettiğini ve bu ideallerini gerçekleştirmek için mücadele vermeye devam ettiklerini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceki dönem Sancaktepe İlçe Başkanı, belediye meclis üyesi ve şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili Alper Yeğin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle biraraya geldiği bölge yerel basın temsilcilerine gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteciler Günü’nü kutlayan Alper Yeğin, İSTAÇ A.Ş’deki görevinin ardından başladığı Metro A.Ş’de yoğun çalışma temposunu artırarak sürdürdüklerini kaydetti. Dünyada aynı anda 10 ayrı metro çalışması olan tek şehir İstanbul’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibinin başarılı çalışmaları ile 16 milyon vatandaşa hizmet ürettiklerini kaydeden Yeğin, şunları kaydetti:

“Bu 10 ayrı metro hattından 3 tanesini ki biri de Dudullu-Bostancı hattını hizmete açtık geriye kalan 7 hatta çalışmalar son sürat devam ediyor. Bölgemizle alakalı olarak Sancaktepe metrosunu 2023’te ve Sultanbeyli metrosunu da 2024’te hizmete almayı planlıyoruz. Tartışma konusu olan Taşdelen hattı için de Yenidoğan’dan Kadıköy’e uzanacak yeni bir metro projesi ile çözüm bulmayı hedefliyoruz. Yarım bırakılmış tüm hatlarda çalışmalarımız sona yaklaşıyor. Sadece 7 bekçi ile devraldığımız Sancaktepe metrosunda şu anda 2.500 çalışanımız hattı yetiştirmek için gecesini gündüzüne katmış durumda. İstanbul’un kuzey ilçeleri hariç kentin tüm bölgelerinde metro çalışmalarımız devam ediyor.”

Diğer ulaşım hizmetleri başta olmak üzere İBB’nin yeni dönem çalışmalarını özetleyen Yeğin, uzun yıllar siyaset yaptığı Sancaktepe’ye özel bir pencere açtı. Gazetecilerin 2024 yerel seçimlerindeki hedeflerine ilişkin sorularını yanıtlayan Yeğin, Sancaktepe’ye aday olmanın çok daha ötesinde belediye başkanı olmak gibi bir hedefinin, hayalinin ve idealinin olduğunu açıkça ifade etti. Yeğin, “Üyesi olmaktan her zaman şeref duyduğum partimin 2009 yılı Nisan ayı kongresinde ilçe başkanı seçilirken de net olarak ortaya koyduğum gibi şimdi de açıkça söylüyorum. Benim, yaşamış olduğum bu ilçede aday olmanın çok daha ötesinde belediye başkanı seçilerek halka hizmet etme gibi bir hayalim ve hedefim var. Bu idealimi gerçekleştirmek için de mücadelemi her zaman verdim, vermeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Genel siyasete ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Alper Yeğin, ülke olarak ekonomik, siyasal ve sosyal alanlarda iyiye gitmediğimizi, 2023 seçimlerinin bu manada önemli bir dönüm noktası olacağını ve halkın Millet İttifakı iktidarını mutlaka kuracağına inandığını söyledi.

Programda konuşan yerel basın mensupları da İBB yönetiminin 3,5 yılı aşan yeni dönemde İstanbul’un 39 ilçesinde zor şartlar altında ayakta kalabilme mücadelesi veren yerel basını adeta görmezden geldiğini, kanuni haklardan doğan yükümlülüklerini dahi yerine getirmediğini ifade ederek sitemlerini dile getirdiler. Her gün kırk posta basın bülteni gönderen İBB’nin 10 Ocak’ta bir tane gazeteciler günü kutlama mesajı bile yayınlama zahmetinde bulunmadığını söyleyen gazeteciler, büyükşehir belediyesinin kendileri ile alakalı bu tavır ve tutumlarını kınadıklarını kaydettiler. Alper Yeğin de basın mensuplarının bu serzenişlerini en kısa zamanda ilgili birimlere aktararak iletişimde yaşanan sorunların çözüme kavuşması için gerekli çalışmaları yapacağını ifade etti.

Reklamı Geç