Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKŞENER; “2023 SEÇİMLERİNİN BİRİNCİ PARTİSİ OLACAĞIZ..”

Genel Başkan Meral Akşener’in

Genel Başkan Meral Akşener’in katılımıyla 3. olağan kongresini gerçekleştiren İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, tek liste halindeki Coşkun Yıldırım ve ekibiyle yeni bir döneme başlangıç yaptı. Akşener, “2023 seçimlerinde göreceksiniz ki, 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak. Ama bir şey daha olacak. 2023 seçimlerinin birinci partisi İYİ Parti olacak” dedi.  

İYİ Parti İstanbul 3. Olağan İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Kongreye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da katıldı. İYİ Parti İstanbul İl Başkan Adayı Coşkun Yıldırım, delegelerin oylarıyla İYİ Parti İstanbul 3. Olağan İl Kongresi’nde yeni İl Başkanı seçildi.

4 yıl 3 ay süren görev süresinin ardından İstanbul İl Başkanlığı’na aday olmayacağını duyuran Buğra Kavuncu, “İstanbul il teşkilatı, verilen her vazifeyi gerçekleştirerek, konulan her hedefe ulaşarak yeterliliğini ortaya koymuştur.  Herhangi bir konuda bir eksiklik ya da hata varsa bu, bunu göremeyen veya ihmal eden bana aittir. O nedenle en sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Taşıdığım sorumluluk döneminde, bilerek ya da bilmeyerek eksik bıraktığım, ihmal ettiğim bir konu, kalbini kırdığım kişi veya kişiler varsa haklarını helal etsinler” dedi.

Konuşmasının başında 2010 referandumuna göndermede bulunan İYİ Parti lideri, “Biz 2010 yılının referandumunda bağıra bağıra ‘hayır’ dedik. O günün güçlülerine temenna duranlar, ne kadar güzelliklerin olacağını anlattılar. Ve keşke haklı çıkmasaydık, biz haklı çıktık. 2010 referandumunu yapmasaydılar, o maddeler değişmeseydi FETÖ, 2016’da 15 Temmuz kalkışmasını yapamazdı, devleti bu millet sokaktan ve köprüden toplamak zorunda kalmazdı. Bize kulak verilseydi, derdimizi anlatabilseydik, 2016 15 Temmuz kalkışması olmaz, 241 civarında insanımız şehit olmazdı. 2010’da haklı çıktık” dedi.

2010 referandumunun ardından 2017’de referandumu hakkında da konuşan Akşener sözlerine şöyle devam etti: “Her gittiğimiz yerde saldırıya uğradık. Şikâyet etmedik. O mücadele, büyükşehirlerin hepsinin 2017 referandumunda hayır çıkmasına sebep oldu. Kütahya’dan Tokat’a, Kocaeli’ne, aklınıza gelen her yerde saldırıya uğradık. Ağlayarak bunları paylaşmadık, direndik, yolculuğumuza devam ettik. İYİ Parti’ye kuran sizlerin iradesi öncelikle direnme iradesidir.”

2019 yerel seçimleri hakkında konuşan Akşener şunları söyledi: “Biz milletini çok sevenlerdeniz. O milletin geleceği, o gençlerin geleceği, o milletin refahı; milletimizin rahat nefes alabilmesi için her türlü fedakarlığı yapmayı bilenlerdeniz. Onun için 31 Mart teklifi bizden gitti. Onun için 31 Mart’ta CHP’ye ‘Birlikte gidelim’ demek, bizim aklımızdır. O teklif ki, özellikle İstanbul ve Ankara’nın, Millet İttifakı tarafından demokrasi ile sandıkta alınmasını sağlamıştır. Bunu organize eden, bu aklı ve stratejiyi ortaya koyan bizleriz.”

Meral Akşener’in konuşmasının sonlarına doğru kongrede “Başbakan Akşener” sloganları atıldı. Akşener sloganlara şöyle yanıt verdi: “2023 seçimlerinde göreceksiniz ki, 13. Cumhurbaşkanı elbette Millet İttifakı’nın adayı olacak. Ama bir şey daha olacak. 2023 seçimlerinin birinci partisi İYİ Parti olacak. Bunu pazarlıklar sonunda sağlamayacağız, bunu helal oylarımızla birinci parti çıktıktan sonra sağlayacağız. Elbette Başbakan Meral Akşener olacak. İYİ Parti birinci parti olacak. O zaman başbakan olacak. Çünkü biz helale inanırız.”

Reklamı Geç