Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CUMARTESİ SENDROMUNDA ‘BİR İLERİ İKİ GERİ’ DURUMU…

Çekmeköy Ulus Pazarı’nın Cumartesi

Çekmeköy Ulus Pazarı’nın Cumartesi günü kurulmaya devam edip etmemesi hususunda adeta ‘bir ileri iki geri’ durumu yaşanıyor. Yetkililerin, pazar müdavimi müşterilerin ve tüm bölge halkının Cumartesi demesine rağmen birilerinin işe sürekli çomak sokmaya çalışması kabak tadı vermeye başladı…

ulus pazarı imza kampanya 7Sosyete Pazarı olarak nam salan Çekmeköy’deki binlerce kişinin ekmek teknesi Ulus Pazarı, son aylarda tuhaf gelişmeler yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılıp ilçe belediyesine devredilen Kapalı Pazar Alanı’na taşınması gündemde olan Ulus Pazarı’ın alışkanlık haline gelmiş olan Cumartesi gününden başka bir güne kaydırılmak istenmesi, Pazar esnafı başta olmak üzere; müşteriler, bölge halkı ve kamuoyundan ters tepki görüyor. Sürekli bir ileri iki geri yapılan konuda esnaf sonunda çareyi halka başvurmakta buldu ve binlerce kişinin destek verdiği büyük bir imza kampanyası başlattı.

poyraz basin 0BAŞKAN AHMET POYRAZ; “GÖNLÜMÜZ CUMARTESİ’DEN YANA” DEMİŞTİ..

Geçtiğimiz günlerde www.yerelgazete.com.tr olarak defalarca gündeme getirdiğimiz konu hakkında Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da bir açıklama yapmış ve “Bizim de gönlümüz Ulus Pazarı’nın Cumartesi günü kurulmaya devam etmesinden yana” demişti. Haberlere konu olan Başkan Poyraz’ın bu açıklamaları, Ulus Pazarı esnafına bir müddet teselli oldu ancak birkaç hafta sonra tekrar aynı konu birilerince kasıtlı olarak ortaya atıldı.

ulus pazarı imza kampanya 4BAŞKAN YARDIMCISI ŞAHMETTİN YÜKSEL DE; “CUMARTESİ TAMAM” DEDİ..

Bu kez de belediye binasına giden Pazar esnafı, meclis salonunda Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel’e derdini anlatıp çözüm aradı. Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel’in de Başkan Ahmet Poyraz gibi, Ulus Pazarı’nın Cumartesi kurulmaya devam edeceğini kendilerine söylediğini ifade eden Pazar esnafı, tedirginliğini bir kez daha giderdi. Lakin kafalarda ikide bir oluşturulan Cumartesi sendromu bu kez de çözüme kavuşmadı ve geçtiğimiz hafta aynı konu bir kez daha masaya getirildi. Bu sefer işi daha sıkı tutan Ulus Pazarı esnafı, kamuoyunun desteğine başvuruyor.

ulus pazarı imza kampanya 3BÜYÜK İMZA KAMPANYASI BAŞLADI, BİNLERCE VATANDAŞ DESTEK VERİYOR..

Yapılan tüm kamuoyu anketlerinde Ulus Pazarı’nın Cumartesi günü kurulması sonucu çıktığı halde birilerinin sürekli işe çomak sokmaya çalışması karşısında direnen esnaf, binlerce vatandaşın destek verdiği büyük bir imza kampanyası başlattı. Cumartesi günü Pazar giriş ve çıkışlarına kurulan stantlarda; Üsküdar’dan Ümraniye’ye, Çekmeköy’den Sancaktepe, Ataşehir ve Beykoz’a kadar onlarca ilçeden binlerce Ulus Pazarı müdavimi Cumartesi günü için destek imzası attı.

ulus pazarı imza kampanya 2ESNAF; “CUMARTESİ OLMAYACAKSA, YENİ YERE TAŞINMANIN ANLAMI YOK”

Ulusal basının da ilgi gösterdiği imza kampanyasının önümüzdeki günlerde daha büyük ses getirmesi ve yetkililerin soruna kalıcı bir çözüm bulmasına vesile olması bekleniyor. Kapalı Pazar Alanı’na geçtikten sonra Cumartesi gününün dışında başka bir günün kendilerine dayatılması halinde taşınma işine sıcak bakmayacağını ifade eden esnaf, “Cumartesi günümüzü elimizden alacaklar ise kapasite olarak bizim ihtiyacımıza zaten yeterli olmayan Kapalı Pazar Alanı’na taşınmanın bir manası yok. Ulus Pazarı yeni yerinde yine Cumartesi kurulmayacaksa hiç kurulmasın daha iyi” diyor.

ulus pazarı imza kampanya 8ÇEKMEKÖY ULUS PAZARI CUMARTESİ KURULMAYA DEVAM ETMELİ..

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve diğer tüm yetkililere Ulus Pazarı’nın Cumartesi günü kurulmaya devam etmesi yönünde bugüne kadar verdikleri beyan ve sözlere sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulunan esnaf; “Binlerce insanın ekmek kapısı, aş ve iş umudu olan Ulus Pazarı, Cuma günleri Edirne’de, Cumartesi günleri Çekmeköy’de ve Pazar günleri de İzmit Kartepe’de kurulan bir ekmek teknesi ve Türkiye’de kooperatifleşip resmi tüm prosedürleri eksiksiz yerine getiren tek Pazar. Hal böyle iken şimdi biz Pazar günü Çekmeköy’de nasıl tezgah açacağız. Yallardır Cumartesi günü kurulan ve yüzbinlerce insanımızın müdavimi olduğu Ulus Pazarı alışkanlığını başka güne kaydırarak bizi yok etmek isteyenlere karşı sonuna kadar direneceğiz. Cumartesi günü halkımızın bize vermiş olduğu bir haktır ve biz bu hakkın birilerinin farklı beklentileri için elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz” diyor.

ulus pazarı imza kampanya 6Bölge kamuoyunu yakından ilgilendiren Ulus Pazarı’nın yeni yerine taşınması ve Cumartesi günü kurulup kurulmaması ile ilgili tüm gelişmeleri yerel gazete olarak takip edip siz okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Haberlerimizde gündeme getirdiğimiz konularla ilgili olarak; gerek belediye yetkililerinin, gerekse Pazar esnafı ve Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi UPEK’in tüm açıklamalarını eksiksiz olarak yayımlayacağımızı kamuoyunu bildiririz…

ulus pazarı imza kampanya 5

Reklamı Geç