Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSPARK’TAN 100 BİN YENİ PARK KAPASİTESİ MÜJDESİ

İSPARK, İstanbul’un trafik çilesine

İSPARK, İstanbul’un trafik çilesine çare üretebilmek adına ‘Otopark Master Planı’ hazırladı. Bu plan çerçevesinde 2019 yılına kadar İstanbul’a 100 bin yeni park kapasitesi kazandırılacak. İSPARK ayrıca vatandaşa uygun fiyata ‘genel abonelik’ sunmak için de çalışmalara başladı.

spork 2İstanbulluların günlük hayatında en büyük kollektif sorunu trafikse, ikinci büyük sorun da ‘park’ problemi. Resmi rakamlara göre İstanbul’da 3 milyon araç var, her yıl ortalama 150 bin araç daha trafiğe giriyor. 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki olarak kurulan İSPARK’ın amacı da hem şehir içi trafiğin hafiflemesine katkı sağlamak hem de İstanbullunun park sorununa çözüm sunmak.

spork 1Tüm otoparklar yenilenecek teknolojik parklar gelecek

İSPARK Otopark kapasitesini artırarak otopark sıkıntısına çözüm üretmek amacıyla İBB’nin desteğiyle otopark yatırımalarını hızlandırıyor. ‘Apart Park’ diye adlandırılan sistemlerle teknolojik otoparklar yapılarak dar alanlarda daha çok aracın parklanmasına imkan sağlanacak. Ayrıca vatandaşlara kaliteli hizmet vermek amacıyla otoparklar baştan aşağı İBB’nin katkısıyla yenileniyor. İSPARK tekne parklarda olan yıllık abonelik sistemini otoparklarda da hayata geçirmeyi planlıyor. Bu amaçla abonelik sisteminin yaygınlaşması için gerekli altyapı çalışmaları hız kazandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut; İBB trafik sorununa çözüm üreten önemli projeleri hayata geçiriyor. Biz de İBB’nin bir kuruluşu olarak verilen görevler kapsamında buna katkı sağlayacak projeleri hayata geçiriyoruz.  İBB’nin 2019’a kadar İstanbul’un otopark kapasitesini 100 bin artırma vizyonu var. Bizim kapasitemiz 100 bin civarında. Yeni yatırımlarla birlikte bu kapasite ikiye katlanacak” dedi.

Reklamı Geç