Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SOĞAN BİLE 19.99 LİRA, 20 OLSA NASIL ALIRDIK!..

Çarşı-pazarda gıdadan giyime fiyatlar

Çarşı-pazarda gıdadan giyime fiyatlar alev alev yanıyor. 6-7 adetten oluşan 1 kilogramlık soğanın bile 20 liraya dayandığı marketlerde çıkma diye tabir edilen ezik çürük meyve ve sebze bile cep yakar durumda. Et, süt, peynir ve yumurta gibi yiyeceklerin yanına ise hiç varılmıyor..

Son aylarda akaryakıt ve döviz kurlarındaki durgunluğa rağmen gıda fiyatları durmak bilmiyor. Et, süt, peynir ve yumurtanın yanına ise hiç varılmıyor. Hayat pahalılığı yüzünden kilogram ile alışveriş yapamayan vatandaşlar pazara ve markete gittiklerinde ürünleri tane ile almaya başladı. Ancak ürünler tek tek alınınca bile oldukça pahalıya geliyor. Soğanın 20 liraya dayandığı marketlerde çıkma sebze ve meyve bile cep yakar durumda.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşları kara kara düşündürüyor. Beyaz ette birkaç ay önce 25-30 lira olan tavuk fiyatı 50 liraya çıkmış durumda. Kırmızı et alamayan vatandaşlar kemik alıp suyu ile yemek yapıyor. Ancak kasapların bir dönem atık olarak kullandığı kemiğin fiyatı da diğer ürünlerde olduğu gibi uçuşa geçti. 8-9 liralık kuzu kemiğin fiyatı yüzde 300’lük artışla 40 lira oldu. Bol zamanı olan bir çok vatandaş 3-5 saat marketlerde gezerek indirimli ürün arıyor. Tost ekmeği ve yufkanın bile indirimlisini arayan tüketici giyim-kuşamdan hepten geçmiş halde..

Reklamı Geç