Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tekdemir, onlarca projesiyle yoğun saha çalışmalarını sürdürüyor..

İYİ Parti’den Ümraniye Belediye

İYİ Parti’den Ümraniye Belediye Başkan adaylığı için talep açan Demet Alkan Tekdemir, plan ve projelerini açıkladığı yoğun saha çalışmalarını sürdürüyor. Hafta sonu Ümraniye Ordulular Derneği’nin daveti üzerine dernek merkezini ziyaret ederek hemşerilerle biraraya gelen Tekdemir, İstanbul şube başkanlığını yaptığı Kız Kardeşler Derneği etkinliğinde İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu ve partililerle buluştu.

Ümraniye Ordulular Derneği’nde Başkan Akın Yalçın ve yöneticilerle görüş alışverişinde bulunan Tekdemir, Ümraniye’ye yönelik projelerini anlattı. Ümraniye’yi parlayan yıldız yapacak belediye başkan aday adayı Demet Tekdemir, “Onlarca projemle geliyorum. Ben hazırım” dediği projelerini şu şekilde açıkladı:

1- Ümraniye Belediyemiz bünyesinde 2.000 kadın istihdamı yapacağım. Ümraniye Belediyemiz kadınlara ve çocuklara sahip çıkacak.

2- Belediyemiz bünyesinde ağız ve diş sağlığı merkezi kuracağım. Toplum sağlığı merkezi ile dar gelirli ve dezavantajlı insanlarımıza kol kanat gereceğim.

3- Ümraniye’mizin otopark sorunlarını çözeceğim önce boş arsalara kiralayarak belediye otoparkı yapacağım kalıcı otopark yapılarına hızla başlayacağım. Trafik sorununun çözümü için belediye personelimizi ve istihdam ettiğim 2.000 kadını sahaya indireceğim.

4- Dar gelirli ailelerin üniversiteye başlayan çocuklarına yurt imkanı ile onlara huzurlu ve güvenli barınma ortamı hazırlayarak okullarında başarı grafiğinin artmasını sağlayacağım. 1.000 kız öğrenci ve 1.000 erkek öğrenci yurdu için hemen kiralama yaparak bu hizmeti başlatacağım, en kısa zamanda kalıcı yurtlar için de inşaat faaliyetlerini başlatarak yurtları gençlerimizin hizmetine açacağım.

5- Çalışan ve çocuğuna bakacak kimsesi olmadığı için çocuk sahibi olmayı düşünemeyen ya da düşünse bile işine ara vermesi gereken kadınlarımız için güvenli kreşler açacağım.

6- Ümraniye’mizde kronik bir hal alan imar problemleri için vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabileceği ve imar planı uygulamalarında söz sahibi olabileceği yeni bir imar plan ofisi kuracağım. Ümraniye’de 11 mahallenin onlarca yıldır çözülemeyen imar sorunlarını çözeceğim. Diğer taraftan günümüz ve gelecek değerlendirmesi yapıldığında yetersiz kalan otopark yeşil alan spor alanları açısından değersizleşen mahallelerdeki imar planlarını yeniden yapacağım.

7- Ümraniye’miz İstanbul içerisinde yıldız olmaya fiziki olarak ve insan kalitesi olarak adaydır ancak onlarca yıldır belediyeleri yönetenler bu bakış açısına sahip değil. Ümraniye’yi yıldız ilçe ve yaşam alanı yapacağım. Vatandaşlarımız belediye hizmetlerimizi gördüğünde yaşamaktan keyif alacaklar. Konforlu yaşamanın adı Ümraniye olacak.

8- Ümraniye’mizin nüfusu 1 milyona yaklaştı. Emeklilerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için güvenli sosyal alanlara ihtiyacı çok fazla. Emeklilerimizin kadınlarımızın ve gençlerimizin huzur içerisinde oturabilecekleri, gezebilecekleri, emekli yaşam kart, kadın yaşam kart, genç yaşam kart uygulamalarımız ile maliyet fiyatına yeme-içme hakkına sahip olacaklar. Ancak hiç imkanı olmayanlar için imkan kart devreye alınacak.”

Kendine ilişkin bilgiler de veren Tekdemir, şöyle konuştu: Elektronik ve Haberleşme Yüksek Mühendisiyim. Üniversiteyi Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, Yüksek Lisansı İTÜ’de tamamladım. İYİ Parti’nin çalışkan bir neferiyim. Kuruluşundan bugüne partimin her kademesinde görev aldım. İYİ Parti Ümraniye’de ilçe kurucularındanım. Sayın Yüksel Karaçam’ın başkanlığında iki dönem ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra, sonraki iki dönem boyunca Sayın Buğra Kavuncu ve Sayın Coşkun Yıldırım’ın başkanlığında İYİ Parti İstanbul İl Yöneticisi  ve İstanbul 1. Bölge Kadın Politikaları Başkanı olarak görev yaptım.

Şu anda Sayın Ünzile Yüksel’in başkanlığında İYİ Parti Genel Merkez Kadın Politikaları Başkanlığı Kadın STK Yürütme Kurulu İstanbul Başkanı olarak görev yapıyorum. Genel başkanı kadın olan partimizde,  bir kadın siyasetçi olmanın sorumluluğunun farkındayım. Bu nedenle partim için elimi taşın altına koyarak ve kendime Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i örnek alarak, İYİ Parti Ümraniye Belediye Başkanı Aday Adayı oldum.

Aynı zamanda Kız Kardeşler Derneği İstanbul Şube Başkanı ve Tarihi DanişmentLi-Der Eş Genel Başkanı görevlerini birlikte yürütüyorum. Bir mühendis olarak,  Ümraniye’nin imar sorunları gibi yıllardır çözülemeyen sorunlarını çözerek ve Ümraniye’yi geliştirecek modern bir kent haline getirecek yönetim projeleri yaparak Ümraniyelilerin daha mutlu bir yaşam sürmesi için belediye başkanlığına talibim.

Ülkemiz iyi yetişmiş insan kaynağına sahip bir ülke. Ben de bunlardan biri olduğuma inanıyorum. Uzun yıllardır profesyonel hayatın içindeyim ve yöneticilik tecrübesine sahibim. Ülkemizin bugün yaşadığı büyük sorunlarının temel sebebinin “doğru göreve doğru insan” düsturuna göre yönetilmemesi olduğunu düşünüyorum.

Bu hafta 6 Şubat depreminin yıldönümü. Depremde bu kadar çok binanın yıkılması ve bu kadar can kaybı yaşanmasının sebepleri de maalesef ki benzer. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Depremin yaraları henüz sarılamadı, başta kayıp insanlarımız olmak üzere hala cevaplanmamış çok soru var.”

Reklamı Geç