Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YILDA 5 MİLYON KİŞİ P+P KULLANIYOR..

İstanbul’da park etme kültürünü

İstanbul’da park etme kültürünü değiştiren Park Et Devam Et projesi, vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Her gün binlerce İstanbullu araçlarını İSPARK otoparkına bırakıp yollarına toplu taşıma ile devam ediyor.

ispark devam et 4İSPARK, Park Et Devam Et projesini, Marmaray, Şehir Hatları İskeleleri, Metrobüs istasyonları, hava alanları ve raylı sistemlere entegre ederek toplu taşımayı teşvik etmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak çalışmalarını sürdürüyor. Her gün yaklaşık 160 kilometre araç konvoyunun trafikten çekilmesini sağlayan proje, kent genelinde trafiğin yoğun olduğu 50 noktada 15 bin araç kapasitesiyle vatandaşlara hizmet veriyor. İSPARK, Park Et Devam Et sisteminin yaygınlaştırılması için Ar-Ge çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

ispark devam et 2İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda alternatif sistemleri İstanbulların hizmetine sunduğunu ifade eden İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut; “Park Et Devam Et ile vatandaşlar Metro, Metrobüs ve Marmaray gibi ulaşım araçlarına kısa mesafede bulunan otoparklarımıza araçlarını bırakarak trafik yoğunluğu ve stresine girmeden yollarına devam ediyorlar. İSPARK olarak sürücüleri bu otoparklara yönlendirerek gidecekleri mesafeye kısa zamanda ulaşmalarını teşvik ediyoruz” dedi

ispark devam et 1Toplu taşıma istasyonlarına yakın noktalarda kurulan P+R otoparkları vatandaşların vazgeçilmezi haline geldi. Aracını İSPARK otoparkına bırakan sürücüler yollarına Marmaray, Metrobüs, Metro veya Vapur ile devam ediyor. İSPARK hayata geçirdiği uygulamayla; toplu taşımayı teşvik, zararlı egzoz emisyonlarının azaltılması, daha az yol işgali, daha az yakıt tüketimi, trafik stresinin azaltılması ve zaman kazanımı gibi birçok faydayı beraberinde getiriyor.

ispark devam et 3İSPARKI’ın Park Et Uçak İle Devam Et projesi Sabiha Gökçen P+R Otoparkı’nda 1250, Yeşilköy P+R Otoparkı’nda 1000 araç kapasitesi ile vatandaşlara hizmet veriyor. Araçlarını havalimanlarına 5 dakika mesafede bulunan İSPARK otoparkına bırakan sürücüler ring servisi ile havalimanına ücretsiz aktarma yapabiliyor. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören projede teknolojik imkanlarla kapasite artırımı için araştırma çalışmaları sürüyor.

Reklamı Geç