Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AMAÇ; MÜLK SAHİBİ VATANDAŞIN ELİNİ GÜÇLENDİRMEK..

Ümraniye ve İBB Meclis

Ümraniye ve İBB Meclis Üyeleri Sacit Eyüboğlu ile Av. Filiz Öztürk Çelik’in başından beri ısrarlı takip ve girişimleri neticesinde; İBB tarafından 5.5 mahalle olarak bilinen Kazım Karabekir, Elmalıkent, Dumlupınar, Hekimbaşı, Topağacı ve İnkılap Mahalleleri’ne kentsel dönüşüm için Katılım ve Çözüm Ofisi açıldı. Eli daha da güçlenen mülk sahibi bölge sakinleri, kendi aralarında anlaşmaları halinde bu ofis sayesinde KİPTAŞ ile masaya oturup şartları değerlendirebilecek.  

Ümraniye Kazım Karabekir, Elmalıkent, Dumlupınar, Hekimbaşı, Topağacı ve İnkılap Mahalleleri’nin imar planlarının büyükşehir meclisinden de geçmesinin ardından gözlerin çevrildiği kentsel dönüşüm ve yenileşme çalışmaları için sevindiren gelişme İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. 5.5 mahalle olarak tanımlanan bölgeye CHP’li Ümraniye ve İBB Meclis Üyeleri Sacit Eyüboğlu ile Av. Filiz Öztürk Çelik’in girişimleri neticesinde İBB tarafından kentsel dönüşüm için Katılım ve Çözüm Ofisi kuruldu. Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki Katılım ve Çözüm Ofisi, yerlerini değerlendirme planı yapan bölge sakinlerinin de uğrak noktası haline geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu adına mahalleye pankartlar asan bölge sakinleri, Meclis Üyeleri Sacit Eyüboğlu ve Filiz Öztürk Çelik’e teşekkür ettiler. Pankartlarda, “Ümraniye’ye söz verdi, sözünü yerine getirdi. Teşekkürler” yazıldı.

CHP İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, Ümraniye ve İBB Meclis Üyeleri Sacit Eyüboğlu ve Av. Filiz Öztürk Çelik ile bölge sakinlerinin katılımıyla bugün bir tanıtım programı gerçekleştiren katılım ve çözüm ofisi yetkilileri, mülk sahiplerinin kendi aralarında anlaşmaları durumunda İBB kuruluşu KİPTAŞ ile masaya oturup yerlerinin yenilenmesi için şartları değerlendirebileceklerini ifade ettiler. İBB’nin bölge halkının menfaati için çalıştığını ve bu ofisi kurduğunu kaydeden yetkililer, “Burada amaç sizlerin elini güçlendirmek ve yerlerinizi değerlendirirken daha fazla alternatife sahip olmanızı sağlamak” dedi.

Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Meclis Üyesi Sacit Eyüboğlu, “Bu bölgenin kentsel dönüşüm ve yenileşme noktasında başından beri takip ettiğimiz 4 ayaklı bir çalışma stratejimiz vardı. Bunlardan ilki geçtiğimiz yıl Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde düzenlediğimiz vatandaşı bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantısıydı. Büyük katılım ve halkın yoğun ilgisiyle gerçekleşen o toplantıdan sonraki aşama bölge imar planlarının İBB meclisinden geçmesinin takibi oldu. Gelinen süreçte beklenen planlar, İBB meclisinden geçti ve Ümraniye’mize geldi. Daha sonra sıra vatandaşımıza yol gösterecek olan bu ofisin kurulmasına geldi ve bunu da bugün itibarı ile İstanbul Büyükşehir Belediyemiz halkımızın hizmetine sunmuş durumda” dedi.

Tüm bu aşamaları başından beri takip ettiklerini ve bölge halkının talepleri doğrultusunda ısrarla üzerinde durduklarını ifade eden Eyüboğlu; “Bundan sonraki aşama belli. Bölge sakinlerimiz bu ofiste yerlerinin imar durumu ve planlar hakkında açıklayıcı tüm bilgi ve belgelere rahatlıkla ulaşabilecek ve kendi aralarında anlaşmaları halinde İBB kuruluşu KİPTAŞ ile masaya oturup anlaşma şartlarını değerlendirebilecekler. Burda amaç mülk sahibi bölge sakinlerimizin elini güçlendirmek. Vatandaş yerini değerlendirirken daha fazla alternatifi olduğunu bilerek hareket etsin ki birilerine mahkum kalmasın. 16 milyon İstanbullu için çalışan büyükşehir belediyemiz burada da vatandaşımızın çıkar ve menfaatlerini ön planda tutmayı hedeflemektedir” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç