Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKASINA AİT ARSAYA BÜFE KONDURANA RUHSAT VE İZİN OLUR MU?..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELTUR’un Madenler Meydanı’nda tercih çadırı öğrencileri ve güzergahı kullanan vatandaşların su ve benzeri ihtiyaçlarını makul fiyatlarla karşılayabilmesi için kurduğu mobil büfe, Çekmeköy ve Ümraniye gibi ilçe belediyeleri ile büyük şehiri karşı karşıya getirirken bölgede konuşlu ruhsatsız ve kaçak olduğu herkesçe bilinen diğer bazı büfe ve işletmeler soru işaretleri doğurmaya devam ediyor.

Madenler Meydanı’nda BELTUR’un hizmete açmaya çalıştığı mobil büfe nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları ile Ümraniye ve Çekmeköy zabıtaları günlerdir adeta düello yapadursun bölgede konuşlu ruhsatsız ve kaçak olduğu herkesçe bilinen bazı büfe ve işletmeler tıkır tıkır işliyor. Söz konusu bu bazı büfelerin ruhsatsız olduğu herkesçe biliniyor çünkü başkalarına ait arsa ve yerler üzerine kurulu yerler. Örneğin Çekmeköy-Şile yolundaki bir benzin istasyonunun yanı başında, istasyon sahibi vatandaşın arsasına kurulmuş olan bu büfe gibi.

Başkasına ait arsa üzerine kurulan bu büfenin ruhsat alması mümkün olmadığına göre nasıl işletildiği ve bu işletmeye nasıl izin verildiği merak konusu… Çekmeköy kamuoyu, BELTUR gibi devletin belediyesinin sosyal kurumuna ve kaldı ki büyükşehir belediyesinin yetki alanında olan Madenler Meydanı gibi bir bölgede izin verilmemesini, ama başkasına ait arsada kurulan kaçak büfenin çalışmasına müdahale edilmemesinin cevabını bilemiyor.

Reklamı Geç