Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NİN 2020 YILI KESİN BÜTÇESİ OYLANDI..

Mayıs ayı oturumlarını Taşdelen

Mayıs ayı oturumlarını Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’nde tamamlayan Çekmeköy Belediye Meclisi, 2020 yılı bütçe kesin hesabını muhalefet CHP ve İYİ Parti’nin ‘hayır’ oyuna karşılık iktidar Ak Parti ve MHP’nin ‘evet’ oylarıyla kabul etti.

Çekmeköy Belediye Meclisi, Mayıs ayı oturumlarını tamamladı. Pandemi nedeniyle bir süredir Taşdelen Nikah Sarayı’nda yapılan toplantıların bu ay Turgut Özal Kültür Merkezi’ne alındığı son oturumda 2020 mali yılı bütçe kesin hesabı görüşüldü. Millet İttifakı ortakları CHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin ‘hayır’ oyu verdiği kesin hesap cetveli Cumhur İttifakı ortakları Ak Parti ve MHP’li üyelerin ‘evet’ oylarıyla kabul edildi.

AKŞENER ÜZERİNDEN AK PARTİ – İYİ PARTİ RESTLEŞMESİ..

Genel siyasetin yansımalarının da yaşandığı meclis oturumunda İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bazı söylemleri üzerinden Ak Parti’li üyeler ile İYİ Parti’li Bora Kılıç karşı karşıya geldi. Akşener’e yönelik eleştirilere cevap veren Bora Kılıç, “Zavallılık, gideceğim diye atıp tutup, 8 yıldır Gazze’ye gidememektir. Zavallılık, İsrail’e esip gürleyip, Çin’e karşı boyun bükmektir. Zavallılık, siyonist madalyasını boynunda gururla taşımaktır. Gerçek zavallılık, gerekeni yapamayıp sürekli boş konuşmaktır” dedi.

CHP ADINA KONUŞAN ORHAN KELEŞ; “PANDEMİ SÜRECİNE UYGUN DEĞİL,,”  

2020 mali yılı bütçe kesin hesabı üzerine CHP grubu adına söz alan Meclis Üyesi Orhan Keleş, “2020 yılı kesin hesap tablosuna baktığımızda gelirler; ağırlıklı olarak vergilerden- kira ve mülkiyet geliri ve arsa satışından oluşmaktadır. Onlarda olmasa gelir kalemimiz yok denecek kadar azdır. Bu zihniyeti değiştirmek gerekir. Giderler; bütçede yüksek bir gider kalemi olan Hizmet Alımlarında gizlenmiş bir işçilik maliyeti vardır. Her ne kadar genelde Personel Gideri yüzdesi tutturulsa da bu rakamın yüksekliği sorun teşkil etmektedir. Stokların gereksiz elde tutulması ve fazla bulunmasının gereksizliği sorun teşkil ediyor. Dinlenme, Kültür Hizmetlerinden doğan giderlerin doğru kullanımıyla ilgili sorunların olduğu ve daha etkin şekilde kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle pandemi sürecinde bu bütçe daha doğru bir şekilde kullanılabilirdi diye düşünüyoruz. Bu gerekçelerimizden dolayı 2020 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabına ret oyu veriyoruz” dedi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ SIRMACI; “YÜZDE 99.5 GERÇEKLEŞMİŞ KESİN BÜTÇE BİR TEŞEKKÜRÜ HAK EDİYOR..”

2020 yılı kesin bütçe hesabı hakkında Ak Parti Meclis Üyesi Emrullah Gür’ün konuşmalarından sonra kürsüye gelen Ak Parti Grup Başkanvekili Fatih Sırmacı, “Gelir kalemleri ve giderlerde yüzde 99.5 ve yüzde 99 oranında gerçekleşerek hedefleri tutturan bütçe raporumuzun en azından bir teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. Pandemi sürecine rağmen bütçe hedeflerinin tutturulmasının önemli bir başarı olduğunu ifade eden Sırmacı, arsa satışına yönelik eleştiriler için de; Ömerli’de 2 bin metrekare ticari ve 5 bin metrekare konut alanı arsaların, SGK borçlarına karşılık verilen okul yerlerinden artan alacağa karşılık maliyeden trampa yöntemiyle alındığını söyleyerek; “Biz şimdi buraların ve Çatalmeşe’deki bir arsanın satış yetkisini her ne kadar almış olsak da ihtiyaç olmaması halinde zaten böyle bir yola başvurmayacağız. Bunun örneklerini geçtiğimiz yıllarda gördünüz. Örneğin borçlanma yetkisinde. Çok şükür ihtiyaç doğmadığı için borçlanma yetkisini kullanmadık. Şimdi de inşallah bir ihtiyaç olmaz ve biz de bu yetkiyi kullanmayız” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek; “Elimizdeki bu raporda yer alan rakamlar, sayısal olarak elbette doğru olabilir ancak önemli olan bu rakamların özellikle gider kalemlerindeki ihaleler ve alımlarda kimlere, nasıl ve ne şekilde verildiğidir. Tek tek oylansa içerisinde evet vereceğimiz maddeler de olabilir lakin tek bir genel oylama olduğu için biz bu rapora onay vermiyoruz, katılmıyoruz” şeklinde konuştu. Yapılan oylamada 2020 mali yılı kesin bütçe raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

Reklamı Geç