Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY VE ÜMRANİYE ESNAFI MADENLER MEYDANI’NDAN HAYKIRDI…

Son günlerde yükseldikçe yükselen

Son günlerde yükseldikçe yükselen elektrik faturaları esnaf başta olmak üzere toplumun her kesiminden tepki toplamaya devam ediyor. Çekmeköy ve Ümraniye esnafı da Madenler Meydanı’nda toplanarak yüksek faturalara karşı tepkisini haykırdı. Siyasi parti ilçe başkanlarının da destek verdiği eylemde faturalar yakıldı.

CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve CHP’li bazı meclis üyeleri, Saadet Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Yunus Başer, TDP Çekmeköy İlçe Başkanı Yusuf Pınarlı, Demokrat Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Metin Özkan, DEVA Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Kadir Kacemer, DEVA Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Hasan Keleş ve çok sayıda esnaf ile işadamının destek verdiği Madenler Meydanı’ndaki elektrik zammı protestosunda bir de basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, esnafın evine ekmek götürmekte zaten zorlandığı bir dönemde elektrik faturalarına yapılan fahiş zammın derhal geri çekilmesi gerektiği ifade edildi.

Esnaf platformu adına Serkan Süslü’nün okuduğu açıklamada şunlar kaydedildi: “Buradaki esnaf arkadaşların çoğu 2001, 2008, 2018 krizlerini ve pandemi kısıtlamaları ile kapanmaların yarattığı ekonomik zorluklara direnmiş, elindeki avucundaki birikmişini harcayarak hayatta kalma mücadelesi vermiştir. Biz esnaflar isterizki, devletimiz güçlü olsun, işçimiz memurumuzun cebi dolu olsun, polisimiz, öğretmenimiz, askerimiz aldığı maaşlarla gül gibi geçinsin. Çünkü onlar iyi olursa bizler iyi oluruz. Saygıdeğer dostlar geldiğimiz son noktada bu yaşanan çoklu krizin faturası esnafa kesilmiştir. Önce hammadde ve akaryakıt şimdi de 3-4 kat artan faturaların altında kalan esnafın gerçekten sahip çıkılmaya ihtiyacı vardır. Milyonlarca esnaf ve vatandaş bir avuç insanın sahip olduğu enerji şirketlerine peşkeş çekilmesin.

Esnaf dernekleri, odalar vs. iyi gün dostu olduklarını bu zor zamanda sadece yük olduklarını bir kez daha göstermiştir. Her zaman olduğu gibi esnaf kendi işini kendi görmek zorunda kalmıştır. Unutulmasın ki esnaf ve KOBİ’ler ülkenin orta direğidir. Orta direk çökerse ülke çöker, ülke çökerse hep beraber altında kalırız. Tüm bunların olmaması adına, yüce milletimizin hak ettiği refah ve huzur ortamına kavuşması için bizler üzerimize düşeni her zaman yaptık yine yaparız. Ancak şimdi devleti yönetenlerin de el atma zamanı geldi. Bizler işyerimizi açık tutmak ve ekonomiye destek vermek için her zaman hazırız.

Ancak şimdi bizlerin desteğe ihtiyacı var. Kimseden para pul istemiyoruz. Hakkaniyetli adaletli olunursa her şey düzelir. Bu faturalar bize kepenk kapattıracak boyutu geçmiştir. Tüm esnaflarımız adına talebimiz şunlardır. 1 Faturaların KDV oranlarının a yüzde 1 e düşürülmesi 2-okuma bedeli soygununa dur denilmesi 3-Madem düzenleme yapılabiliyor. Yapılan tüm zamlar geri alınması. Buraya kadar gelen siz değerli basın mensuplarına, güvenliğimizi sağlamak için burada olan emniyet personeline ve bizi yalnız bırakmayan esnaf dostlara teşekkür ediyoruz. Bu zor zamanlarda Allah herkesin yardımcısı olsun.”

Reklamı Geç