Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İSTANBUL’DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİREREK ‘CANAN KAFTANCIOĞLU’ DEDİ..

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın 36. Olağan kongresi Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti. Mevcut Başkan Cemal Canpolat ile rakibi Canan Kaftancıoğlu’nun yarıştığı kongrede konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Ben diye hareket eden kim varsa derhal bu partiyi terketsin” diyerek sert konuştu. Kongre sonucunda 643 delegeden 325’inin oyunu alan Canan Kaftancıoğlu, CHP’nin ilk kadın İstanbul İl Başkanı seçildi. Cemal Canpolat ise 318 oyda kaldı.

CHP İstanbul İl Kongresi Bostancı Gösteri Merkezi’nde dün gece yarısına doğru tamamlandı. İki ismin yarıştığı kongrede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partililerin sevgi gösterileri arasında salona girdi. Kılıçdaroğlu’nun sağında adaylardan Cemal Canpolat ve solunda ise Canan Kaftancıoğlu oturdu. Kongrede mevcut İl Başkanı Cemal Canpolat ile Canan Kaftancıoğlu yarışacak. İstanbul’daki 38 ilçeden seçilen il 640 delegenin oy kullanacağı Kongre’de il başkanı, il yönetimi ve genel başkanı seçecek delegeler belirlenecek. Milletvekillerinin doğal delege olduğu Kongre’ye çeşitli illerden çok sayıda da milletvekili katılıyor. Kongreye katılan delegeler, iki arama noktasından geçtikten sonra salona girdi.

CHP 36. Olağan İl Kongresinde 643 delegenin 325’inin oyunu alan Canan Kaftancıoğlu, CHP’nin ilk kadın İstanbul İl Başkanı seçildi. Cemal Canpolat ise 318 oyda kaldı. Canan Kaftancıoğlu sonuçların açıklanmasının ardından sahnede bir konuşma yaptı.

Kaftancıoğlu, “Biz olacağız demiştim, olduk. Beni örgütüm aday yaptı. Örgütümle kazanacağım demiştim, bu da oldu. İyi ki varsınız. Hepimiz çok çalıştık. Hepimiz çok yorulduk. Öncelikle başkanımız Cemal Canpolat ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Biz söylediğimiz şeyleri yapacağız. Yapmayacağımız şeyi de söylemeyeceğiz.Bu kongre salonundan el ele, kol kola hep birlikte çıkıp, AKP faşizmini yıkmaya gideceğiz. İnancınız ve güveniniz için çok teşekkür ederim” dedi.

Kongrede konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu; “İstanbul, dünyanın en adaletli kenti olacak, hedefimiz bu. İstanbul yaşanabilir bir kent olacak. 5 yılın sonunda çok daha farklı bir İstanbul olacak. Dünyanın en büyük metropolleriyle yarışan bir İstanbul olacak. İhanet edenleri temizleyeceğiz, İstanbul aşıklarını öne çıkaracağız. Gönlü İstanbul’dan yana olan herkesin İstanbul için çalışması lazım. İstanbul, üzerine titrediğimiz kentlerden biri. İstanbul mücadelemiz aynı zamanda Türkiye mücadelesidir” dedi.

“Halka hem sorunları hem de çözümü anlatmak için gideceğiz” diyen Kılıçdaroğlu; “Bilgiye dayalı muhalefet ile halka gitmek lazım. ‘Para var mı’ diyebilirler. Evet para var. Bütün mesele para yerli yerinde kullanılmıyor. Kaynağımız da var, imkanımız da var. Eksiğimiz dürüst ve namuslu siyasetçi. Her arkadaşımın bunu böyle anlatması gerekir. Dış politikada ciddi sorunlarımız var. En temel sorunlara çözüm üreten parti CHP’dir. Örnek isteyene örnek vereceksiniz. Çiftçinin sorununun nasıl çözülmesi gerektiğini söyleyen biziz. Emeklinin sorununu dile getiren biziz” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bize düne kadar “CHP, eleştirir, öneri getiremez” diyorlardı. Bugün artık bütün dünya da biliyor ki, CHP bir konuyu eleştiriyorsa o konuda çözümü de vardır. Türkiye’nin temel sorunlarından biri de işsizlik. Bunlar milli değil, gayri milli iktidar. Vergi vermemek için yurt dışında şirket kuranlar, yerli de olamazlar, milli de olamazlar. ‘Asgari ücret 2000 lira olmalı’ dedik. 3 çocuklu, eşi çalışmayan bir aile düşünün. Milyonlarca aile var böyle. Nasıl geçinecekler? Üretenlerin, alın terinin hakkını korumak bizim boynumuzun borcu. Kim üretiyorsa başımızın üstünde yeri var.

Eğitim-öğretim iflas etmiş durumda. Hiçbir anne baba eğitim sisteminden memnun değil. Kendi çocuklarını kobay olarak kullanıyor. Sabah kalkıyorsunuz değişmiş. Böyle bir eğitim sistemi mi olur. Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsanız o ülkenin eğitim sistemini bozacaksınız. Bu hükümetin yaptığı da budur. Bu düzeni değiştireceğiz derken eğitim düzenini de değiştireceğiz. Herkes çocuğunu severek ve isteyerek arzu ettiği okula gönderecek. Hiçbir zaman taşımalı eğitim yaptırmayacağız. Nerede bir çocuk varsa yanında öğretmeni olacak.

Kuvvetler ayrılığı ilkesini ayağa kaldıran biz olacağız. Yargı… İflas eden bir yargı sistemi ile karşı karşıyayız. Dünyanın bütün demokrasilerinde kimin suçlu olup olmadığına hakim karar verir. Bugün geldiğimiz noktada suçluyu belirleyen organ sarayda oturan zevattır. Hitler Alman yasında hangi koşullar varsa bugün de o koşullar var. Direnme hakkımızı kullanarak bu düzeni yıkacağız. Boşuna kilometrelerce yol yürümedik. Bu ülke için, çocuklarımız için yürüdük. Adalet isteyen herkes için mücadele edeceğiz. Adalet üzerine hepimizin titremesi gerekir.” Parti içi muhalefete de gönderme yapan Kılıçdaroğlu; “Biz yerine ‘Ben’ diyerek hareket eden ve kendi şahsi çıkarlarını düşünen her kim varsa derhal bu partiyi terk etsin” şeklinde sert konuştu.

643 DELEGE OY KULLANDI..

Adayların konuşmalarının ardından, saat 19.30’da iki adayın yönetim listeleriyle, adaylıkları için imza veren delegelerin isimleri okundu. Listelere yapılan itirazların ardından son listeler baskıya gönderildi. Saat 21.00’de oy kabinleri kuruldu, seçime geçildi. Oy verme işlemi gece yarısına kadar sürdü. Cezaevinde bulunan milletvekili Enis Berberoğlu ve milletvekilliğinden istifa eden Şafak Pavey dışında, 26 İstanbul milletvekili, 50 il yöneticisi toplam 654 delegeden 643’ü oy kullandı. İl Başkanı sıfatıyla doğal il delegesi olan Cemal Canpolat oy kullanırken, Canan Kaftancıoğlu il delegesi olmadığı için oy kullanamadı.

7 OY FARKLA KAFTANCIOĞLU..

643 delegenin 325’inin oyunu alan Canan Kaftancıoğlu, CHP’nin ilk kadın İstanbul İl Başkanı seçildi. 7 oy farkla başkan seçilen Kaftancıoğlu kısa bir teşekkür konuşması yaparak ”Bu salondan hep birlikte çıkıp AKP faşizmini yıkmaya gideceğiz” dedi. Cemal Canpolat ise 318 oyda kaldı.

Reklamı Geç