Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’NİN DUYARLI ADAY ADAYLARI HES’LERE KARŞI HALKLA OMUZ OMUZA..

Samandıra’da faaliyet gösteren Yozgat

Samandıra’da faaliyet gösteren Yozgat İli Çekerek İlçesi Kırkdilim Köyü Derneği’nde kısa adı HES olan hidroelektrik santrallerine karşı bir araya gelen Hüseyin Turgut, Gamze Akuş İlgezdi, Fikret Şahin, Nurettin Sarıbal ve Şinasi Yılmaz gibi CHP’nin duyarlı milletvekili aday adayları halka birliktelik mesajları verdi.

kırkdilimhestop1229 Mart’taki ön seçime doğru tabandaki çalışmalarını artıran CHP aday adayları her fırsatta bir araya geldikleri partililere önemli mesajlar veriyor. Yozgat’a bağlı Çekerek ilçesi ve civar köylerdeki canlı hayatı ve doğayı bitirecek olan Çekerek Irmağı üzerine kurulması planlanan HES’lere karşı da bir araya gelen CHP’nin duyarlı aday adayları Hüseyin Turgut, Gamze Akkuş İlgezdi, Fikret Şahin, Şinasi Yılmaz ve Nurettin Sarıbal, birlikte mücadele çağrısında bulundular.

kırkdilimhestop1Aynı zamanda kendisi de bir Kırkdilimli olan Hüseyin Turgut başta olmak üzere; CHP aday adayları Fikret Şahin, Gamze Akkuş İlgezdi, Nurettin Sarıbal ve Şinasi Yılmaz’a ön seçim öncesi Yozgatlı ve Tokatlı hemşerilerden tam destek ve yoğun ilgi vardı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Hüseyin Turgut, “Akpınar’da yaşayan siz sevgili hemşerilerim başta olmak üzere tüm halkımızı sevgi ve muhabetle selamlıyorum” dedi.

kırkdilimhestop3HÜSEYİN TURGUT; “HALKIN İKTİDARINDA TÜM SORUNLAR BİTECEK”

HES’lere karşı verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden CHP Aday Adayı Hüseyin Turgut, Çekerek Irmağı üzerine kurulması planlanan ve bölgedeki canlı hayatı ve doğayı yok edecek olan HES’lerin yapımını protesto etmek için 5 otobüs ve onlarca araçla bu gece memlekete hareket edeceklerini ifade etti. Doğayı ve canlı yaşamını hiçe sayan bir rant sistemine geçit vermeyeceklerini kaydeden Turgut, “Tüm bu meseleler halkın iktidarında sona erecek” şeklinde konuştu. 29 Mart’taki ön seçimde herkesten destek isteyen Turgut, “CHP iktidarında herkes huzura kavuşacak” dedi.

kırkdilimhestop9FİKRET ŞAHİN; “BİZ MUNZUR ÇAYI’NDA, SİZ DE ÇEKEREK IRMAĞI’NDA DİRENİN”

HES’le karşı Dersim Munzur Pülümür Çayı’nda kahramanca mücadele verdiklerini ve başarılı da olduklarını ifade ederek sözlerine başlayan CHP Aday Adayı Fikret Şahin de, Yozgatlı hemşerilere ‘yılmadan mücadele edin’ çağrısında bulundu. 7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yapan Fikret Şahin, “29 Mart’taki ön seçimde yüzü sola dönük, özgürlükten, emekten ve barıştan yana arkadaşlara destek verelim” dedi. Geçmişte Hüseyin Turgut ve arkadaşları ile birlikte verdikleri mücadele yıllarına değinen Şahin, “İşte biz böyle bir dayanışmayla bugünlere geldik” dedi.

kırkdilimhestop10“ALEVİLERİN DE KÜRTLERİN DE TÜM SORUNLARINI CHP İKTİDARI ÇÖZER”

Dünyanın her yerindeki azınlık sorunlarını solcuların çözdüğü gibi ülkemizdeki kürt sorununu da sol’un çözeceğini kaydeden Fikret Şahin, “Artık kandırılmaya son. Alevilerin de tüm sorunlarını sol bir iktidar çözer. Çalıştaylar, açılımlar, saçılımlar hepsi hikaye.. İstanbul’daki ilk cemevi Sarıgazi’de kuruldu ve Sarıgazi’deki tüm camilerin morgları benim belediye başkanlığım döneminde yaptırıldı. Artık uyanma vakti geldi ve geçiyor. 7 Haziran önemli bir gün ve bu tarihi fırsatı değerlendirmekten başka şansımız olmayabilir” şeklinde konuştu.

kırkdilimhestop6GAMZE AKUŞ İLGEZDİ; “CUMHURİYETİN TÜM KAZANIMLARI YOK EDİLİYOR”

Yozgatlı hemşerilerin HES’lerle mücadelesine destek veren CHP’nin bir diğer aday adayı Gamze Akkuş İlgezdi de, “Birlik olup direnin ve 7 Haziran seçimlerini iyi değerlendirin” mesajları verdi. Ak Parti iktidarının 12 yıl boyunca Cumhuriyetin tüm kazanımlarını yok ettiğini iddia eden İlgezdi, “Herkesi ileri demokrasi yalanıyla oyalarken, baskıcı polis rejimi ile yeni bir istibdat düzeni oluşturmaya çalışıyorlar. Osmanlıcılığa yüzünü dönen, otoriter ve faşist bir zihniyet tüm yaşam haklarını elimizden bir bir alıyor. Özgürlükler kısıtlanıyor, kadın cinayetleri arttıkça artıyor” dedi.

kırkdilimhestop7ÖZGECAN’DAN SONRA 18 ÖZGECAN DAHA KATLEDİLDİ…

Özgecan olayından bugüne 18 Özgecan vakasının daha yaşandığını öne süren Gamze Akkuş İlgezdi, “Kadına şiddet almış başını yürümüş. Bu gidişatı durduramayan iktidar, mahallelere diktiği namus bekçileri ile adeta toplumun kimyasını bozmuş durumda” dedi. 7 Haziran seçimlerini de değinen İlgezdi, “Ön seçim CHP için umut, CHP de Türkiye için bir umut olmuştur. Canakkele Zaferi ve Kurtuluş Savaşı’ndaki o birliktelik ruhunu hiçbir zaman unutmayın. Yaşasın sosyal demokrasi, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

kırkdilimhestop5SARIBAL VE ŞİNASİ YILMAZ DA MÜCADELYE DESTEK VERDİ..

CHP’nin diğer aday adayları Nurettin Sarıbal ve Şinasi Yılmaz da birer konuşma yaparak; HES’lere karşı yılmadan mücadele çağrısında bulundular ve CHP iktidarında tüm sorunların mutlak çözüme kavuşacağını ifade ettiler. Dernek Başkanı Şevket Çalışkan da Çekerek Irmağı üzerine kurulması planlanan HES’lere karşı verdikleri mücadeleyi bundan sonra daha etkin ve yoğun şekilde sürdüreceklerini ifade etti. Yine bölgenin bir hemşerisi Tokat Zile Gümüşkaş Köylü CHP Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Ali Duman da HES’lere karşı mücadele toplantısına katılarak destek verdi.

kırkdilimhestop4

kırkdilimhestop2

kırkdilimhestop18

kırkdilimhestop14

kırkdilimhestop13

kırkdilimhestop11

kırkdilimhestop8

 

 

Reklamı Geç