Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HEPİMİZE ÖRNEK BİR MÜCADELE SERGİLİYOR…

Yaşlılık hastalığı olarak bilinen

Yaşlılık hastalığı olarak bilinen ‘Bunama’ yani Demans ve Alzheimer gibi hastalıklara karşı toplumsal bilinci geliştirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla takdir toplayan çalışmalara imza atan CHP Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Kamil Özkanca, sokakta broşürler dağıttığı vatandaşlarla, mahallede muhtarlarla ve belediyede meclis üyeleriyle konuyu sürekli gündemde tutmaya devam ediyor.

Çağımızın en sinsi hastalıklarından Demans ve Alzheimer gibi hastalıklara karşı toplumun çeşitli kesimlerinde farklı çalışmalar yürütülüyor. Bölgemizin tanınan iş insanlarından ve Çekmeköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi Kamil Özkanca da uzun zamandır bu konuda toplumu bilinçlendirme ve farkındalık yaratma çalışmalarını sürdürüyor. Yaşlılıkta bunama olarak bilinen Demans ve Alzheimer gibi hastalıklarla mücadele amacıyla kurulan çeşitli sivil toplum örgütlenmeleriyle sürekli yakın temasta olan Özkanca, konuyu sürekli gündemde tutuyor.

Türkiye Alzheimer Derneği Gündüz Yaşam Evi ve Evde Bakım Yaşlı Hizmet Merkezi gibi kuruluşlarla sürekli diyalog halinde olan CHP’li Meclis Üyesi Kamil Özkanca, belediye meclisinde de konuyu gündeme taşıyarak Çekmeköy’de duruma ilişkin tespitlerini sundu ve yapılması gereken çalışmaları dile getirdi. “Alzheimer hafif, orta ve ağır olmak üzere 3 evre geçirmektedir” diyen Özkanca, “Bu konuda belediyemiz Alzheimer Derneği ve Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü ile birlikte hasta bakıcı kursları düzenleyebilir, eğitim ve seminerlere ağırlık verebilir” dedi.

Özkanca, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Kaybolan hastalarımıza karşı neler yapmalıyız? Emniyet ve taksiciler odası başkanları ile ortak seminerler düzenleyerek şoför esnafı bilinçlendirilebilir. Yine belediyemiz bünyesinde yaşlı bakım kursları açılabilir, sağlık müdürlüğü öncülüğünde eğitim sertifikaları verilebilir. Ev ziyaretlerinde hasta ve hasta yakınları bilgilendirilir, yatağa bağlı hastalara egzersizler yaptırılabilinir. Bunlarla birlikte belediyemiz bünyesinde gündüz bakım evi açılabilir ve Alzheimer Derneği ile diyalog kurulabilir. Böylece bizleri yetiştiren, büyüten ve bugünlere getiren yaşlılarımıza karşı önemli bir vefa borcu yerine getirilebilir ve gelecekte hepimizin başına gelebilecek bir hastalığa karşı tedbir almış oluruz.”

Toplumsal bir gerçeğimiz olan yaşlılık hastalıkları noktasında çalışmalarını sokağa da taşıyan Kamil Özkanca, ilgili derneklerin broşürlerini dağıttığı vatandaşlara yaşlılarımıza karşı nasıl davranmamız gerektiğini ve Alzheimer hastaları ile ne şekilde temasta bulunulması gerektiğini de anlatıyor. Evinde Alzheimer hastası olan vatandaşları ilgili derneklere yönlendiren Özkanca, “Bu yaşlılarımız bir bebekten farksız, çok özel ilgi bekleyen önemli değerlerimiz” diyor. Çekmeköy’ün muhtarlarını da tek tek gezerek konuya ilişkin bilgilendirmelerde bulunan ve mahallelerde hastası olan vatandaşlara ilişkin tespitler yapan Özkanca, “Hepimizin başına gelebilecek olan hastalığa karşı bilinçli ve eğitimli bireyler olursak bu aşamayı kolay geçeriz aksi takdirde hayat adeta zindan olur” diye uyarılarda bulunuyor.

Reklamı Geç