Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İKİ KITANIN ÜÇÜNCÜ KEZ BİRLEŞMESİNE SON BİR ADIM KALDI..

ICA’nın hayata geçirdiği 3.

ICA’nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü’nde çelik tabliye montaj işlemlerinde sona gelindi. En ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 58’inin montaj ve kaynak işlemleri sona erdi. Avrupa ve Asya kıtasının bir kez daha buluşması için sadece 9 metre kaldı, son tabliyenin konulmasıyla iki kıta yeniden birleşecek. 

kopru son asama 4Cumhuriyet tarihinin en önemli altyapı projeleri arasında gösterilen İstanbul’un 3. boğaz köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmalar aralıksız sürüyor. İstanbul’un iki yakasını üçüncü defa birleştirecek 3. köprü de son 9 metreye ulaşıldı. Kuleler içerisinde kullanılacak erişim ekipmanları kuruluyor. Karayolları Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, köprünün her iki yakasındaki kuleler ile betonarme tabliyelerin imalatı tamamlanırken, kuleler içerisinde işletme döneminde kullanılacak erişim ekipmanlarının kurulum işleri sürüyor.

kopru son asama 2Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Ağustos ayında bağlantı yolları ve kavşaklarıyla beraber açılışa hazır hale geleceğini açıkladığı köprüde, kıtaların birleşmesine 55 metre kaldı. Kalan son 3 tabliyenin üretimiyle bağlantı yolları, tünel ve kavşak çıkışları için çalışmalar devam ediyor. Dünyada kuleler arası açıklığı en fazla köprü özelliğine sahip mega proje, açılışı öngörülen sürede tamamlanırsa en kısa sürede tamamlanan köprü unvanını da elinde bulunduracak” açıklamasında bulundu.

kopru son asama 1

Reklamı Geç