Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KIŞ ŞARTLARINDAN OLUMSUZ ETKİLENEN CAN DOSTLARA DESTEK..

Özellikle kış aylarında zor

Özellikle kış aylarında zor günler yaşayan sokak hayvanları insanoğlu tarafından kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Kışın yiyecek bulmakta zorlanan İstanbul genelindeki sokak hayvanlarına büyükşehir belediyesi düzenli yardımlar yapmaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, soğuk havaların etkisini artırmasıyla şehrin ücra noktasında yaşayan ve yiyecek bulmakta zorlanan can dostlarımızı unutmadı. Can dostlarımızın günlük besin ihtiyaçlarını karşılamak için kuru mama yardımına başladı. Eyüp, Arnavutköy, Sarıyer, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Kartal başta olmak üzere İstanbul genelinde 199 farklı besleme noktası belirlendi. İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı 419 personel ve 29 adet Hayvan Nakil Aracı’yla besleme noktalarına kedi ve köpekler için besleyici değeri yüksek kuru mamalar ulaştırılıyor. Kuru mamaların dağıtımına sabah saatlerinden itibaren başlanıyor. Besleme noktalarına bırakılan mama miktarı bölgedeki hayvan sayısına göre değişiyor.

Toplamda her gün 1 ton kuru mama dağıtımı yapılıyor. Ayrıca kuşlar için de küçük kaplar ile yüksek noktalara yem bırakılıyor. Vatandaşlar; sokakta gördüğü yaralı, sakat veya aç durumdaki sokak hayvanlarını ALO 153 hattını arayarak bilgilendirebilir. İlgili birime aktarılan ihbar üzerine İBB ekipleri derhal harekete geçip müdahale ediyor. Ayrıca; ısınmak için aracın altına, kaputun arasına sığınan minik dostlarımızın zarar görmemesi için aracını çalıştırmadan “kaputa vur”malarını vatandaşlarımıza tekrardan hatırlatırız.

Reklamı Geç