Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖRNEK

Proje ile 3.000’den fazla

Proje ile 3.000’den fazla suç potansiyeli olan, 50 kadar cezaevinde olan ve 20 kadar da suç işlemiş ve okullarda eğitimlerine devam eden gençler bilinçlendirilerek topluma kazandırılmaya çalışıldı.

medenyörnkpr3Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği İstanbul Medeniyet Üniversitesinin koordinatörlüğünü üstlendiği, Üsküdar Belediyesi ile Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğünün de katkı sağladığı “Aydınlık Gelecek ve Gençler İçin Adalet” isimli proje 15 ay süren başarılı çalışmalarının ardından tamamlandı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Özkan’ın koordinatörlüğünü üstlendiği proje ile 3.000’den fazla suç potansiyeli olan, 50 kadar cezaevinde olan ve 20 kadar da suç işlemiş ve okullarda eğitimlerine devam eden gençler bilinçlendirilerek topluma kazandırılmaya çalışıldı.

medenyörnkpr4İstanbul il sınırları içerisinde Üsküdar, Kadıköy ve Ümraniye ilçelerinde yaşayan, dezavantajlı konumda bulunan (göç etmiş, işsiz, annesi veya babası vefat eden vb.) gençlere ve onların ebeveynlerine yönelik faaliyetler dizisi olarak süregelen projenin toplam 15 ay sürdüğünü dile getiren Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ömer Özkan, şu değerlendirmelerde bulundu:

medenyörnkpr5“Bu sürede de üniversitemiz İstanbul Medeniyet Üniversitesi; çeşitli belediye, ilçe milli eğitim ile ilçe emniyet müdürlükleri,  vs. gibi kamu, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte 14-18 yaş aralığındaki gençleri topluma kazandırmak için özverili bir şekilde çalıştı. Bunun için de Üsküdar, Kadıköy ve Ümraniye ilçelerinde suçun en yoğun olduğu liselerde bulunan yaklaşık 2500 öğrenciye suçtan nasıl uzak durabilecekleri konusunda motivasyon eğitimleri verdik. Şu anda ceza evinde bulunan yaklaşık 50 adet genç ile uzman psikologlarımız ve hukukçularımız eşliğinde yapılan görüşmelerde hapishane sonrası hayatları ve hayata yeniden nasıl tutunacakları konusunda eğitimler verdik. Daha önce suç işlemiş ve okullarda eğitim gören gençlerin kendi akranları ile üniversitelerde okuyan abi ve ablaları ile kaynaşmaları ve topluma tekrar kazandırılmaları amacıyla çeşitli geziler, eğlence programları vs. gibi etkinlikler düzenledik”.

medenyörnkpr6

medenyörnkpr2

Reklamı Geç