Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUHARREM AYI ORUÇ AÇMA LOKMALARI DEVAM EDİYOR..

Yası matem oruçlarının tutulduğu

Yası matem oruçlarının tutulduğu Muharrem ayı dolayısıyla Cemevleri’nde verilen oruç lokmaları devam ediyor. CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş’ın Taşdelen Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi’nde verdiği Muharrem Ayı oruç açma lokmasına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş’ın Muharrem ayının 10. günü akşamında Taşdelen Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi’nde verdiği oruç açma lokması CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Pandemi kuralları çerçevesinde bölge sakinlerinin katıldığı lokmada yapılan duaların ardından oruçlar açıldı. İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, her inancın yanında olduklarını ifade ederek, insana değer verdiklerini ve doğruluktan yana durduklarını söyledi. Kızıldaş, zulüm ve işkencelerin tekrar tekrar yaşanmadığı bir dünya dileğiyle barış, adalet ve kardeşliğin hakim olması için mücadele vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Taşdelen Cemevi Başkanı Hasan Sucuğ, “Taşdelen Cemevi Muharrem matem ayı orucumuzun 10 günü yas-ı Muharrem anması Kerbela’da Hz Hüseyin ile şehit olan canların yad edilmesidir. Bugün oruç açma lokmamıza Sayın Canan Kaftancıoğlu ve canlarla paylaştık. Lokmasını paylaşa Sayın Hüseyin Kızıldaş, Durmuş Gülmez ve Hasan Özhan canların lokmalarını hak izzeti dergahında kabul eylesin” dedi.

Reklamı Geç