Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYINDA DA ATIŞMALI GEÇTİ..

Mayıs ayı ilk birleşimini

Mayıs ayı ilk birleşimini Meclis 1. Başkanvekili Turgay Akpınar başkanlığında gerçekleştiren Sancaktepe Belediye Meclisi’nde tansiyon bu ay da yüksekti. Belediye Başkanı İsmail Erdem’in de katıldığı geçtiğimiz Nisan ayı oturumunda yaşanan tartışmalar ve atışmalar bu ayki meclis toplantısına de yansıdı. Aynı zamanda Sancaktepe İlçe Başkanı da olan CHP Meclis Üyesi Alper Yeğin, ilçenin her tarafında gereğinden fazla olduğunu iddia ettiği billboardlardan, gençlere siyasi düşüncesini soran anket maddesine, belediyede çalışmadığı halde maaş alanların varlığı iddiasından belediye araçlarının dışarda belediye işi dışında kullanıldığı iddialarına kadar birçok konuda sert eleştirilerde bulundu. Ak Parti Grubu adına söz alan Yunus Ustahabipoğlu da, partisinin icraatlarını savunarak; “Seçim meydanlarında tutabileceğimiz sözler verdik ve şimdi bu sözleri yerine getiriyoruz” dedi.

sancaktepe mayis meclisi 5CHP’Lİ DOĞAN; İŞÇİLERİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ..

Gündem dışı söz alan ilk isim CHP Meclis Üyesi Sinan Doğan oldu. Sözlerine 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak başlayan Doğan, belediyenin park ve bahçeler ile temizlik işlerinde çalışan alt taşeron işçilerinin sorun ve sıkıntılarını dile getirdi. Üzerine çöp poşeti geçirerek yağmurdan korunmaya çalışan bir belediye işçisinin fotoğrafını meclis salonuna gösteren Sinan Doğan; “Yol ve yemek dahil ortalama 1.800 ila 2.000 lira civarında maaş alarak ay sonunu getirmeye çalışan bu işçi kardeşlerimiz için taşeron firmaya ne kadar para ödenmektedir. Sosyal hakları ellerinden alınmış olan bu işçi kardeşlerimizin her yıl tazminat hakları olmasın diye kağıt üzerinde giriş-çıkış yapılıyor” dedi.

sancaktepe mayis meclisi 4“23 NİSAN’DA TÖREN ALANINA NİYE GELMEDİNİZ?” SORUSU..

Sancaktepe Belediyesi’nin ‘Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik Projesi’ ile geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel merkezi tarafından düzenlenen yarışmada Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan aldığı ikincilik ödülünü hatırlatan CHP Üyesi Sinan Doğan, “23 Nisan kutlama töreni için Atatürk anıtına çelenk koymaya neden gelmediniz” diye sordu ve o gün tören alanına bırakılan Renault mark aracın Keramettin Erdem’e ait olduğunu ve alandaki töreni engellemek maksadıyla kasıtlı olarak park edildiğini iddia etti.

sancaktepe mayis meclisi 3AK PARTİ’Lİ YILMAZ; “BABASI BELEDİYEDE TEMİZLİK İŞÇİSİ OLAN BİR KARDEŞİNİZİM”

CHP’li Doğan’dan sonra söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Ahmet Yılmaz da, 1. Kut Muharebesi olarak bilinen Osmanlı’nın son zaferi Kut’ül Amare’yi kutlayarak sözlerine başladı. “Babası belediyede temizlik işçisi olan bir kardeşiniz olarak milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil için gerek belediyemiz gerekse merkezi yönetim üzerine düşen tüm gerekleri canla başla yerine getiriyor” şeklinde açıklamalarda bulunan Ahmet Yılmaz, Sancaktepe Belediyesi’nin hayatın her alanındaki hizmetlerde önemli gelişmeler kaydettiğini dile getirdi.

sancaktepe mayis meclisi 2CHP’Lİ ALPER YEĞİN; “BAŞKAN ERDEM BİZİ SUSTURMAK İSTİYOR”

Yine gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Alper Yeğin de geçtiğimiz ay Belediye Başkanı İsmail Erdem’le yaşanan tartışmaya değindi. Geçen ayki toplantıda meclis toplantılarındaki konuşmaları kayda alıp sosyal medyada yayınlamalarını eleştiri konusu yapan Başkan Erdem’in kendilerini susturmak gibi bir niyetinin olduğunu iddia eden Alper Yeğin, ilçenin dört bir yanının gereğinden fazla billboardlarla donatıldığını ve bu alanlarda belediye imkanlarıyla siyasi reklam yapıldığını iddia etti ve kendilerinin de buna itirazlarının olduğunu söyledi.

“BELEDİYE ÇALIŞANI GÖZÜKÜP SADECE MAAŞ ALANLAR VAR” İDDİASI..

Sancaktepe Belediyesi’nde çalışıyor gözüküp gerçekte ise çalışmayıp maaş alan kişilerin olduğunu da iddia eden CHP’li Alper Yeğin; “Belediye araçları da aynı şekilde dışarıda başka işler için kullanılıyor ve biz tüm bunları biliyoruz. İsimleri açıklamıyoruz çünkü bizim buradaki hedefimiz kişiler değil. Umuyoruz belediye yönetimi bu aksaklıkları düzeltir ve hak yerini bulur. Aksi takdirde biz bu isimleri tek tek kamuoyuna açıklayacağız” dedi. Belediyeye ait bazı kurs merkezlerinde gençlere yapılan bir anketin 8. maddesinde siyasi düşüncenin açıklanmasına yönelik soru olduğunu da söyleyen Yeğin; “3-5 kuruş kurs parası veremediği için bu yerlerde saz ya da gitar çalmayı öğrenmeye gelen gençlerin siyasi düşüncesinden size ne?” diye çıkıştı.

YEĞİN; “KAÇAK YAPILAŞMAYI UYARDIĞIMIZ HALDE DİKKATE ALINMADI”

Belediyeye ait kültür merkezlerinin kendilerine bazı etkinlikler için tahsis edilmede sıkıntılar yaşandığını da ifade eden Yeğin; “Size var olan bu merkezler bize gelince yok oluyor” dedi. Sarıgazi Semt Polikliniği’nin eski, kaçak ve ruhsatsız yere nasıl taşındığını da anlayamadığını söyleyen Yeğin; “Sarıgazi eski Belediye Başkanı Fikret Şahin’ın 13 yıl boyunca, Başkan Kemal Ayyıldız’ın 5 yıl boyunca düzeltemediği bir yeri siz nasıl düzelttiniz?” diye sordu. Kentsel dönüşüme de değinen Yeğin, Eyüp Sultan Mahallesi’ndeki 1730 ve 1785 gibi parsellerde yapılan kaçak yapılarla ilgili olarak kendilerinin soru önergesine karşılık cevabın kaçak binanın yapılmasından sonra verildiğini ve kendilerinin doğrulandığını ancak işin işten geçtiğini dile getirdi. Yine Sur Yapı’nın da yerlerine değinen Yeğin, “Elinizi vicdanınıza koyun ve öyle hareket edin” diye serzenişlerde bulundu.

sancaktepe mayis meclisi 1AK PARTİ’Lİ USTAHABİPOĞLU; “KANUNSUZ VE HUKUK DIŞI HİÇ BİR İŞİMİZ OLAMAZ”

Gündem dışı söz alan meclis üyesi Ak Parti Grubu adına Yunus Ustahabipoğlu oldu. Eleştirelere ve iddialara yanıt veren Ak Parti’li Ustahabipoğlu, “Emek hiç şüphesiz bizim için de en kutsal değerdir ve ne yazıktır ki bu değerin içi boşaltılmıştır. Bu gibi değerler, kurtlarla bir olup kuzuya dalan ve sonra da kuzuya ağlayanlar var oldukça sol ve sosyalist söylemlere malzeme olmaya devam edecektir. Belediyemizin tam 1897 kişiden oluşan emektar ve cefakar tüm personelini selamlıyorum. Park ve bahçeler ile temizlik işinde çalışan bütün işçi arkadaşlarımızın şantiyeleri var ve müteahhit firmaların da aynı şekelde personelin kullanması için yerleri ve var ve bizler bu konuda daha çok hassasiyet gösterebiliriz” dedi. Seçim meydanlarında tutabilecekleri sözler verdiklerini ve verdikleri tüm sözleri de yerine getirdiklerini kaydeden Ustahabipoğlu, “Kentsel dönüşüm de başta olmak üzere hiçbir alanda kanunsuz ve hukuksuz bir iş yapmamız söz konusu dahi olamaz” dedi.

Gündem dışı konuşmaların ardından görüşülen 9 maddenin tamamı ilgili komisyonlara Ak Parti ve CHP’li üyelerin oy birliği ile havale edildi.

Reklamı Geç