Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRKİYE’NİN İLK SİS PARKI MUHTEŞEM…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kartal’da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kartal’da yaklaşık 5 dönüm yeşil alan içinde tasarladığı Sis Parkı, vatandaşlara sis efekti ve ışık oyunlarıyla görsel bir şölen sunuyor. Türkiye’de bir ilk olan park, açılır açılmaz aileler ve çocukların akınına uğradı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Sis Parkı, sis ve ışık efektleriyle Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Kartal sahilinde Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan 7 bin 583 metrekarelik (1. etap 4 bin 723 m2, ikinci etap 2 bin 857 )alan üzerinde tasarlanan Sis Parkı, bölgede yaşayan vatandaşların yeşil alan ihtiyacını karşılamak için yapıldı. Parkta, özellikle aileler ve çocukların keyifle vakit geçirerek eğlenebilecekleri bir rekreasyon alanı da oluşturuldu. Sis Parkı içerisinde bulunan sis havuzları ve ışıklandırmalar aktif duruma geldiğinde, muhteşem sis ve ışık efekti ortaya çıkıyor.

Atomize su püskürtülmesiyle oluşan siste, özellikle çocuklar bolca eğleniyor. Park, yaz aylarının sıcak günlerinde suda yürüyerek serinlemeyi tercih edenlerin de mutlaka bulunmak isteyecekleri bir rekreasyon alanı oldu. Parkta sis efektinin sona ermesinin ardından, geometrik desene sahip zeminde bulunan arkatların (kolon yada kemerle desteklenmiş yaya geçidi) yansımaları oluşuyor ve eşsiz bir görüntü elde ediliyor. Tüm bitkisel ve yapısal materyaller ile hoş perspektifler oluşturulması için, parkın her iki kenarına 72 adet palmiye ağacı dikildi. Parkın yeşil alanlarına 12 ayrı çeşitte mevsimlik çiçek de dikilecek. Fotoğraf ve video meraklılarının da yoğun ilgisini çeken parkta, sis ve ışık efektleriyle tam bir görsel şölen yaşanıyor.

Reklamı Geç