Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE, AYGAD AİLESİ GAZETECİLERİ AĞIRLADI..

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile düzenlenen “Kültür ve Sanat Gazeteciliği Eğitim Programı” kapsamında İstanbul’da bulunan AYGAD üyesi gazetecilerle bir araya geldi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Millet Bahçesi’nde Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Birliği(AYGAD) üyesi gazetecileri ağırladı. Programa Başkan Yıldırım’ın yanı sıra AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ ve Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen 49 gazeteci katıldı. Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Birliği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlı’nın katkıları ile düzenlenen “Kültür ve Sanat Gazeteciliği Eğitim Programı” kapsamında İstanbul’da bulunan gazeteciler, programda  kültür ve sanat alanında daha fazla haber üretilmesi için yapılması gereken çalışmalarla ilgili görüşme fırsatı buldu.

Gazetecilik mesleğinin önemine dikkati çeken Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Türkiye’de geçmiş dönemde yapılan ihtilaller nedeniyle gazetecilik mesleği ve yazarlık mesleğinin zorlu bir süreçten geçtiğini hatırlattı. Başkan Yıldırım, “Halbuki milli duygularla, ulusal ve uluslararası olarak yazmanın ve çizerlik yapmanın, okumanın ve o okumayı da kitaplaştırarak yeni nesillere bırakmanın hiçbir mahsuru yok. Zaten bir devlet olabilmenin ana kaidesi bir eser bırakmak ve o eserleri bir yerde toplamak. Toplayınca da ona büyük devlet diyorlar. Ben onu içinizde görmeyeniniz varsa tavsiye ederim. Osmanlı arşivlerini gezerken ben o hissi duydum. Ondan etkilendim, bu da hakikaten önemli bir şey” şeklinde konuştu.

Ümraniye Belediyesi’nin  kültür ve sanat alanında önemli çalışmalara imza attığını vurgulayan Başkan Yıldırım, gazetelerin bu çalışmaları gelişen teknolojiyi de kullanarak vatandaşlara ulaştırılması konusunda ciddi görevler üstlendiğini söyledi.

AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ ise, hükümet ve yerel yönetimlerin kültür ve sanat alanında yapmış olduğu çalışmaları topluma doğru bir şekilde aktarmak ve basın mensuplarının bu alanda yeterli donanıma sahip bilgi birikimi, gözlem ve yorumlayabilme kabiliyetiyle birlikte liyakatı elden bırakmadan çok yönlü kazanımlarla kendilerini geliştirebilecekleri fırsatı ve yerel basının hak ettiği değer ile itibarı yeniden elde edebilecek pozisyona gelmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Reklamı Geç