Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE BELEDİYE MECLİSİ’NDE GERGİNLİK TIRMANIYOR…

Son yılların en hararetli

Son yılların en hararetli toplantılarından birini gerçekleştiren Ümraniye Belediye Meclisi, Ekim ayı ikinci birleşiminde performans programı ve 2021 yılı bütçesini 654 milyon TL olarak oy çokluğu ile kabul etti. Gergin oturumda yaşanan tartışmalar üzerine CHP grubunun salonu terk etmesinin ardından, ilk tur oylamada performans programına ‘hayır’ oyu veren millet ittifakı ortağı İYİ Parti’nin bütçeye Ak Parti ve MHP ile birlikte ‘evet’ oyu vermesi meclis gündemine damgasını vuran asıl sürpriz oldu. CHP grubunun katılmadığı bütçe oylamasında sadece bir üye Av. Filiz Öztürk, mecliste bulunarak ‘ret’ oyu verdi. Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ümraniyeli ne diyor biz ona bakarız” dedi…

Ümraniye Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantılarını tamamladı. Bu ay Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün 2021 Yılı Performans Programı ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2021 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi’ni görüşerek oy çokluğu ile onaylayan meclis toplantılarının Pazartesi günkü oturumu imar konuları ile ilgili protesto eylemi yüzünden gerilirken bugün de tansiyon oldukça yüksekti. Belediye Başkanı İsmet Yıldırım başkanlığında açılışı yapılan meclis oturumu, grupların performans programı ve bütçe üzerine söz almaları ile devam etti.

Belediye önünde inşası süren katlı otoparkın ruhsat tabelasının neden asılmadığını soran CHP Grup Başkanvekili Ali Kılıç, “Prosedürler neden yerine getirilmiyor? Buranın ruhsatı var mı yok mu? Varsa neden asılmıyor? Yoksa belediye kaçak iş mi yapıyor?” diye sordu. Geçtiğimiz yıl mecliste oy birliği ile geçen toplantıların canlı yayınlanması kararını da hatırlatan Kılıç, “Bir buçuk yıl oldu meclis kararını neden yerine getirmiyorsunuz? Gelecek toplantı bu karar uygulanmaz ise bizler kendimiz canlı yayın yapacağız” şeklinde konuştu. 2021 bütçesini ‘hayır’ oyu vereceklerini söyleyen Ali Kılıç, “Bize bilgi vermeden hazırladığınız bu bütçeyi şimdi harcamak için nasıl onay beklersiniz? Burası bir kamu kurumu ve bütçe böyle şirket gibi yapılmaz. Hazırlanmasında yer almadığımız bu bütçeye ‘hayır’ diyoruz” şeklinde konuştu.

CHP Sözcüsü Ali Kılıç’ın konuşma şeklini ve tavrını eleştiren Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Burada öyle kabadayılık yok kibarlık var” diyerek sert çıkıştı. Belediye önündeki otoparkın her türlü yasal prosedüre uygun olduğunu ifade eden Yıldırım, “Kamu kurumu kaçak iş yapmaz. İşin altını kurcalarsak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de bir çok eksik taraf buluruz” dedi. Otopark inşaatının hafriyat bedelinin 800 bin lira iken büyükşehir tarafından bu işin yapımı esnasında kesilen ceza turalarının 2 milyon 600 bin lirayı bulduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, “Kimi bir yılda 3 metre yol yapmazken biz 3 ayda havuz yaparız. Bana güvenin. Biz bu işi biliyoruz” şeklinde konuştu.

Yine CHP Meclis Üyesi Sacit Terzi de yaptığı konuşmada, 2020 yılı için hedeflenen ve öngörülen hizmetlerin çok gerisinde kalındığını söyledi. “80 sayfa olarak hazırlanan bu kitapçıkta eleştirilecek çok nokta var” diyen Terzi, “2020 yılı için öngörülen hedefleri yakalayamadınız gibi yeni yıl için hem hedefleri küçültmüşsünüz hem de bütçeyi büyütmüşsünüz ve şimdi kalkmış bu bütçeye bizden onay bekliyorsunuz. Bu olmaz” dedi. Terzi, bu yılın bütçesine konulmayan Yenişehir ve Finanskent mahalle muhtarlık binalarının neden yapılmadığını da sordu.

CHP Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten de yaptığı konuşmasında, ilçedeki imar sorunlarına ilişkin daha önceden verdikleri soru önergelerini ve yeni gelişmeleri aktardı.

Bütçe hazırlığı ve komisyon raporları hakkında gruplarına hiçbir bilgi verilmediğini ifade ederek ‘hayır’ oyu vereceklerini kaydeden İYİ Parti Grup Başkanvekili Yakup Fındık, “Oysa bu bütçeye belki bizim de katıldığımız ve evet diyeceğimiz yanları vardı. Ancak bize bu konuda bilgi verilmediği için bizler şimdi buna ‘hayır’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Ak Parti Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Ayşe Yanık, bütün dünyada ve ülkemizde 2020 yılının pandemi yüzünden öngörülemeyen zor bir yıl olduğunu kaydetti. Buna rağmen korono ile mücadelede başarılı işler yapıldığını söyleyen Ayşe Yanık, “Aziz milletimizin kaynakları sizlerin planlama ve koordinasyonu ile en iyi şekilde değerlendirildi. Millet bahçesine ek Trabzonpark ve Osmangazi olarak 1 milyon 100 bin metrekare yeni alan kazandırıldı. Korona sürecinde hastanelere servis ve bakım gibi destekler sunuldu. Bizler vatandaşın talebi sonucu bu hizmet ve yatırım programı belirliyoruz. Ümraniye’mizin ticaret teknoloji ve girişimcilik üssü olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çağdaş ve refah düzeyi yüksek Ümraniye için yola devam” dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Ejder Batur da yaptığı değerlendirmede, İYİ Parti gurubu ve tüm meclis üyelerine gerek bütçe gerekse performans programına ilişkin iki kitapçığın bir hafta önceden adreslere gönderildiğini ifade etti. Yeni bütçenin 654 milyon lira olduğunu kaydeden Batur, “710 bin nüfuslu Anadolu yakasının en büyük ilçelerinden Ümraniye’de 45 meclis üyemiz ile birlikte hizmet üretiyoruz. Gelir ve gider gerçekleşme oranları ortada. 2020 yılı malum korona yüzünden böyle oldu. Bütün dünya sarsıldı. Buna rağmen başarılı sonuçlar elde ettik diyebiliriz. Zor zamanda gelirlerin düşmesine rağmen 2020 yılı yüzde 85’lere varan bir oranda gerçekleşme sağlanacak. Sokağa çıkma yasağına, duran inşaat faaliyetlerine ve düşen gelirlere rağmen hedeflerde sapmalar olması gayet normal. Ciddi hizmet ve yatırımlara imza attık. Söz vermediğimiz hizmet ve yatırımları bile yaptık. 35 mahallenin tamamında muhtarlık binası yaptık kalan 2 mahallemize de yapacağız. Bu zaten muhammen bütçe ve ilgili kanun burada idareye yetki vermiş. Biz bu konuda işimizin uzmanıyız” dedi.

CHP MECLİSİ TERK ETTİ, ORTAĞI İYİ PARTİ ‘EVET’ OYU VERDİ…

Tüm bu konuşmalardan sonra oylamaya geçilmeden önce Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın kürsüye çıkması esnasında; CHP grubu, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Şenol Berk’in de söz hakkı isteyip alamaması üzerine hareketlendi. Karşılıklı atışmaların yaşandığı oturumda CHP Grup Başkanvekili Ali Kılıç’ın meclis başlangıcında da ifade ettiği salonu terk etme resti ikinci kez geldi.

Meclis başlangıcındaki ilk restleşmede Başkan İsmet Yıldırım’ın, “Kapı orada buyurun gidin” çıkışı karşılık bulmazken, ikinci tartışmada “o senin tatlı canın nasıl isterse onu yaparsın” demesi üzerine CHP grubu salonu terketti. Oylamanın oybirliği ile geçmemesi için sadece Av. Filiz Öztürk salonda kaldı ve CHP adına ‘hayır’ oyu kullandı. Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’nin CHP ile birlikte hareket etmemesi ve yapılan oylamada önceki turda verilen ‘hayır’ oyuna rağmen ikinci turda ‘evet’ oyu verilmesi Ak Parti ve MHP sıralarında mutlulukla karşılandı…

BAŞKAN YILDIRIM; “BİZİM UFKUMUZA SİZİN HAYALLERİNİZ DAHİ YETİŞEMEZ..”

CHP grubunun meclisi terk etmesinin ardından oldukça sert açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İsmet Yıldırım; “Bu hareketi kınıyorum. Muhalefet böyle çocukça hareketlerde bulunmaz. Zaten hep siz konuşuyorsunuz. Her şeye karşısınız. Ümraniye’deki değişim ve dönüşümü görme nezaketinde bulunun hiç değilse. Alemdağ Caddesi’nden Dudullu’ya iki tane prestij cadde yapsak İBB’den 50 tane kötek yiyoruz. Çatlasanız da patlasanız da hizmet ve yatırımlar sürecek. Frankfurt’un bütçesi 2.2 milyar Euro. Bizim bütçemiz 654 milyon lira. Keşke 800 milyon lira olsa, 1 milyar lira olsa. Sizin belediyeleriniz maaş bile veremezken biz pandemi döneminde yatırım yapıyoruz. Sürekli bilgi kirliliği yayarak milletin kafasını karıştırıyorlar. Kentsel dönüşüm bizim en iyi bildiğimiz uzmanlık alanımız. Biz bu işleri yaparız. Siz rahat olun. Bizim için Ümraniyeli ne diyor biz ona bakarız. Yaptığımız tüm bu hizmet ve yatırımları, basınından sosyal medyasına halkımıza en iyi şekilde anlatırız” şeklinde konuştu.

Mecliste daha sonra 6 ve 7 numaralı maddeler okunarak oylandı. Ümraniye Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 654 milyon lira olarak; CHP Meclis Üyesi Av. Filiz Öztürk’ün tek ‘ret’ oyuna karşılık, İYİ Parti, Ak Parti ve MHP oylarıyla kabul edildi.

Reklamı Geç