Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR-ÜMRANİYE METROSU ÇEKMEKÖY ETABI DA NİHAYET TAMAM…

Yapımı uzadıkça vatandaşın sabırsızlandığı

Yapımı uzadıkça vatandaşın sabırsızlandığı Üsküdar Çekmeköy Metrosu nihayet tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde metronun ilk aşaması Ümraniye Yamanevler kısmı, hattın Çekmeköy’e uzaması sebebiyle seferlerine ara vermiş ve deneme seferleri Madenler’e kadar son testlerini gerçekleştirmişti. Gelen son bilgilere göre Üsküdar Çekmeköy Metrosu’nun önümüzdeki günlerde hizmete başlayacağı yönünde…  

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın ikinci etabı için son test sürüşleri de nihayet tamamlandı. İkinci etabın hizmet vermeye başlaması amacıyla gerekli kontrol ve testlerin yapılabilmesi için Üsküdar-Yamanevler arasındaki seferler, bu ay içerisinde bazı günler yapılmadı. Ağustos ayında hizmete alınacak metronun ikinci etabı olan Yamanevler-Madenler bölümünün deneme seferleri de başarıyla tamamlanmak üzere. İkinci etabın hizmet vermeye başlaması amacıyla gerekli kontrol ve testlerin yapılabilmesi için Üsküdar-Yamanevler arasındaki seferler, bu ay içerisinde bazı günler yapılmadı. Bu çalışmalar, “Daha ileriye gitmek için kısa bir ara” sloganıyla gerçekleştirildi. Şimdiye kadar 9 istasyonda hizmet veren hatta 7 istasyon daha eklenmiş olacak.

Böylece Çekmeköy’den Üsküdar’a ulaşım 27 dakikada sağlanacak. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın ilk etabı, 15 Aralık 2017’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılmıştı.

Reklamı Geç