Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çekmeköy Devlet Hastanesi otoparkı ‘satış iddiası’ ile gündemde..

Çekmeköy Devlet Hastanesi’nin hemen

Çekmeköy Devlet Hastanesi’nin hemen yanı başında bulunan ve otopark olarak kullanılan yerin belediye tarafından 54 milyon liraya ihale edilerek satıldığını iddia ederek sert tepki gösteren Yeniden Refah Partisi Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Yücel Evsen, “Satıldığı rakam ucuz pahalı peşinde değiliz, satışı yapılan her bir metrekarenin hesabını soracağımızı ve 1 Nisan itibarı ile de takipçisi olacağımızı bütün halkımızın bilmesini isteriz” dedi. Belediye tarafından da satış iddiasına ilişkin yapılan açıklamada, “Bu yerin satışı söz konusu değildir” denildi.

Sosyal medya üzerinden bir video yayınlayarak ihale yöntemiyle satıldığını iddia ettiği yerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan gösteren Yeniden Refah Partisi Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Yücel Evsen, “İçinde bulunduğumuz nokta Çekmeköy Devlet Hastanemizin açık otoparkı. Çekmeköy Belediyesi 21 Mart 2023 günü ihale ile bu yeri sattı. Satılırken de belediye meclisinde ana muhalefet de dahil hiçbir üye tepki vermedi. Oysa deprem gibi zamanlarda bu hastanemiz yetersiz kaldığında bu gibi yerler lazım olacak. Bu arazi milli emlaktan belediyeye geçiyor ve belediye hızlı bir şekilde burayı imara açıp aynı zamanda ticari alana dönüştürüyor. Satıldığı rakam ucuz pahalı peşinde değiliz, satışı yapılan her bir metrekarenin hesabını soracağımızı ve 1 Nisan itibarı ile de takipçisi olacağımızı bütün halkımızın bilmesini isteriz. Ana muhalefet ve diğer tüm siyasi partiler neden bu işe sessiz kalıyorsunuz? Burada 143 dükkan olacak arkası kapalı açık otopark olacak. Mesele bu arsayı belediye giderayak neden sattı? Bu yerin değeri gerçekten 54 milyon lira mı?” dedi.

Söz konusu yerin satıldığına ilişkin iddialara yanıt veren Çekmeköy Belediyesi, “2023 Ağustos ayının son haftasında yaklaşık 7 ay önce a’dan z’ye Çekmeköy Belediyesi’nin halka hizmet düsturuyla yaptığı ve vatandaşların kullanımına sunulan Çekmeköy Devlet Hastanesi Otoparkı’nın Çekmeköy Belediyesi tarafından satıldığı iddiası tamamen yalandır. Söz konusu iddia sahibinin “Ahlaklı Belediyecilik” söyleminin de ne denli samimi olduğunun göstergesidir. Söz konusu otopark alanı Milli Emlak tarafından Çekmeköy Belediyesi’ne devredilmiş ticari alan statüsünde bulunmasına rağmen Çekmeköy Belediyesi tarafından ihtiyaçlar doğrultusunda Çekmeköy Devlet Hastanesi’ne açık otopark alanı olarak tahsis edilmiştir” denildi.

Reklamı Geç