Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Söz verdik, birlikte başardık. Şimdi yeni başarılara imza atma zamanı..”

Çekmeköy’ün en büyük mahallelerinden

Çekmeköy’ün en büyük mahallelerinden Mimar Sinan’da Muhtar Yadigar Aslan ile sosyal dayanışma ve yardımlaşma köprüleri her geçen gün daha da güçleniyor. Dayanışmayı daha da büyütmek için yeni dönemde bir kez daha hizmete talip olan Aslan, “Söz verdik, birlikte başardık. Şimdi yeni başarılara imza atma zamanı” diyor.

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi’nin sevilen muhtarı Yadigar Aslan, küçük büyük herkesin ablası olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönem pandemi, ekonomik kriz ve deprem gibi yaşanan zor süreçlere rağmen üstün başarılara imza atan Yadigar Aslan, bir muhtarın yapabileceği hizmetlerin çok daha fazlasını gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu ile yeni dönemde de göreve talip oldu. “Kadınlar göğün yarısıdır” diyerek yola çıkan ve dayanışma ruhu ile mahallesine güzel hizmetler kazandıran Muhtar Yadigar Aslan, “Söz verdik, birlikte başardık. Dayanışmaya devam” diyor.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlığı’nda halk eğitim ile işbirliği yapılarak okuma-yazma kursları düzenlenmiş ve başarılı sonuçlar elde edilmiş. Yine halk eğitim işbirliği ile nakış kursu da gerçekleştirilmiş. Muhtar Yadigar Aslan’ın organizasyonu ile mahallede 12 hayırsever bir öğrenciye burs veriyor ve 100 civarında bursiyer bulunuyor. Mahtar Aslan, bazı bursiyerlerin mezun olduktan sonra ihtiyaç sahibi başka öğrencilere burs verdiğini anlatıyor.

Yine muhtarlıkta ikinci el butik ve ikinci el ev eşyası paylaşımı ile kıyafet ve eşyalar yeni sahiplerini buluyor. İş ve işçi arayanlar da muhtarlıktaki askı panosunda buluşuyor. Kadın emeği köşesinde ev yapımı doğal ürünler tanıtılıyor ve dileyenler bu ürünlerden satın alıp emekçi kadınlara destek oluyor. Paylaşımlı kütüphane ile kitaplar sürekli yeni okuyucularıyla tanışıyor. Psikolog, koç öğretmen ve gönüllü doktorlar ile aile eğitimleri veriliyor. Sanatla terapi, kan bağışı, göz sağlığı taraması, tekerlekli sandalye bağışı ve sağlık takipleri yapılıyor. Çocuklara şenlik, gençlere yaz kampı organizasyonları yapılıyor.

Muhtar Yadigar Aslan, “Değerli azalarım, aza adaylarım ve her zaman proje paydaşlarım olan ekibimizle hem güncel konuları istişare ediyor, hem de seçim öncesi çalışmalarımıza devam ediyoruz. ‘Birlikten kuvvet doğar’ ilkesi ile halka hizmette yeniden varız. Büyük çalışmalar hem görevine adanmış bir lider, hem görevlere adanmış ekip ister. Bugüne kadar başardıklarımız, bundan sonra başaracaklarımızın da göstergesidir. Muhtarlık ilkem olan dayanışmaya destek olan herkese teşekkür ederim” diyor.

 

Reklamı Geç