Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

YEREL YÖNETİMLERİ YERLİLER YÖNETSİN!

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlere geri sayım başladı. Aday adaylarının ortaya çıkmasıyla sahalar ısınıyor. Her seçim olduğu gibi bu seçim de benzer bir söylem sıkı bir slogan haline gelmiş durumda. Mesela, “Çekmeköy’ü Çekmeköylüler yönetsin” ya da “Ümraniye’yi Ümraniyeliler, Sancaktepe’yi Sancaktepeliler yönetsin” gibi.

Bu söylem aslında her seçim dile getirilirdi lakin bu kez daha güçlü tekrar ediliyor. Seçmen, yaşadığı bölge dışından belediye başkan adayları, meclis üyeleri vehayut yarın öbür gün belediye başkan yardımcıları ve kadroları istemiyor. Bunun için de şimdiden partilerin üst düzey yönetimlerine, “oturduğunuz yerden atama yapmayın” diyerek sesini duyurmaya çalışıyor.

Son derece haklı bir talep. Elbette Çekmeköy dışından atanan birileri ve bu birilerinin gelecekte yine dışarıdan kuracağı yönetim kadroları bu ilçenin derdini, sorununu bilemez. Dolayısı ile çözüm için teşhislerini de yanlış koyar. Bir şehri en iyi oranın halkıyla birlikte yaşayan yönetebilir. Bunun için iktidarından muhalefetine tüm siyasi partiler tabanın sesine kulak vermeli.

Çekmeköy’ün kamuoyu önündeki aday isimlerini de kısaca değerlendirecek olursak; Ak Parti’de mevcut başkan Ahmet Poyraz 3. dönem kuralına takıldığı için yeni bir aday arayışı bu seçim daha kuvvetli seslendiriliyor. Poyraz’ın yardımcısı Şahmettin Yüksel, eski yardımcısı Hasan Öztürk, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Akın İlhan, parti içinden işinsanı Yücel Yalçınkaya gibi bir çok isim ihtimal dahilinde.

Ak Parti eski ilçe başkan yardımcısı ÇEKMÜDER Derneği Başkanı Yücel Evsen’in sürpriz şekilde Yeniden Refah Partisi’nden aday adayı olması da dengeleri değiştirebilecek bir durum. Bu seçim kendi adaylarıyla başbaşa olan İYİ Parti’de ‘atom karınca’ lakaplı Bora Kılıç, tez zamanda kararını verip yola çıktı bile. Çekmeköy’ün bir başka gerçeği Hüseyin Sipahi ismi de en çok konuşulanların başında.

CHP’de ise Seyfettin Yıldırım’dan Sami Yayla’ya, Orhan Çerkez’den Çetin Çapan’a pek çok isim öne çıkıyor lakin il kongresiydi ve kurultaydı derken bir ilerleme henüz yok. Saadet, DEVA ve HDP’nin de aday çıkarıp çıkarmayacakları meçhul.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurup gençliğe emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında. Bu gurur hepimizin. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç