Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

18 GÜNLÜK KAPANMA ANCAK ŞU 2 GÜNLÜK HAREKETLİLİĞE YETER…

29 Nisan akşamı başlayacak

29 Nisan akşamı başlayacak tam kapanma öncesi akla ziyan bir hareketlilik yaşanıyor. İstanbul’dan Anadolu’ya ve tatil yörelerine yaşanan yoğunluk beraberinde trafiği kilitlemiş durumda. Kentte kalanlar ise alışveriş yoğunluğu oluşturmuş vaziyette.

İstanbul göçüyor. 29 Nisan akşamına bir gün kala İstanbul’da öğle saatleri olmasına rağmen trafiği yoğunluğu yaşanıyor. Corona virüsle mücadele kapsamında alınan ‘tam kapanma’ kararının ardından İstanbul’da il dışına çıkmak isteyenlerin etkisiyle trafik yoğunluğu %72’ye ulaştı. Kentin büyük kısmı Anadolu’ya ve tatil yöreleri güneye akın ederken bir kısmı da Trakya’ya yazlıklara doğru gitmeye çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin mobil uygulamasına göre, kent genelinde trafik yoğunluğu saat 13.45 sıralarında yüzde 71 olarak ölçüldü.

Kentte kalanlar ise adeta alışveriş çılgınlığı yaşıyor. Kapanma öncesi berberlerden mağazalara, marketlerden pazarlara ve bankalara kadar her yerde uzun kuyruklar var. İğne atsanız yere düşmeyecek haldeki semt pazarlarında virüs adeta kol geziyor. Aynı şekilde kaymakamlıkların önü de seyahat izni için gelen vatandaşların oluşturduğu uzun kuyruklarla dolmuş, taşmış vaziyette. Kapanma süresi boyunca marketlerin ve her türlü gıda işletmesinin açık olacağını, vatandaşın ihtiyacına her zamanki gibi kolaylıkla ulaşabileceğini hatırlatan uzmanlar her zamanki gibi uyarıyor lakin hareket geçen her saat daha da artıyor.

Reklamı Geç