Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“37 MAHALLEDE ALANLARDAYIZ, SAHA SIKINTILI…”

Yerel basınla gündemi değerlendiren

Yerel basınla gündemi değerlendiren DEVA Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Mimar Hasan Keleş; “Ümraniye’nin 37 mahallesinde tüm birimlerimizle alandayız. Saha sıkıntılı. Seçmenin gerçek niyetini açıklamaya korktuğu bir zamanda anketler ve araştırmalar gerçeği yansıtmıyor. DEVA Partisi olarak bizim oy oranımız anketlerde değil sandıkta belli olacak” dedi.

Bölgede görev yapan yerel basın temsilcileriyle hafta sonu kahvaltısında biraraya gelerek genel ve yerel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demokrasi ve Atılım DEVA Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Mimar Hasan Keleş, iddialı konuştu. 24 Kasım 2021’de kurucu ilçe başkanı olarak göreve atanmalarının ardından hızlı bir teşkilatlanma sürecine girdiklerini ve 30 Mart 2022’de de yaptıkları coşkulu kongreyle seçilmiş ilçe başkanı olarak göreve devam ettiklerini kaydeden Başkan Keleş, “Her geçen gün daha sağlam ve daha güçlü adımlarla yolumuza devam ediyoruz” dedi. Yerel basınla düzenli toplantılar yapmaya devam edeceklerini de ifade eden Keleş, “Sokağın gözü, kulağı sizlersiniz. Halkın nabzını tutuyorsunuz. Sizlerin bizlere ileteceği her talep ve öneri mutlaka karşılık bulacak ve gerektiğinde partimizin en üst merciine kadar ulaştırılarak çözüm yolları aranacaktır” dedi.

Fiziki açıdan çok kullanışlı bir ilçe merkezini hızla oluşturduklarını söyleyen Başkan Hasan Keleş, “Takdir edersiniz ki hazır bir ilçe binası ya da yönetim devralmadık. Her şeyi sıfırdan yaptık ve tamamlamaya devam ediyoruz. Tüm bu çalışmaları yaparken bir yandan da genel başkanımız Sayın Ali Babacan’ın Türk siyasetine kazandırdığı istişare ve diyalog kültürünün bir gereği olan diğer siyasi parti temsilcilikleri ile irtibatlar kurduk. Sayın Babacan’ın başlattığı nezaket ve istişare kültürü doğrultusunda ilçemizdeki diğer siyasi parti temsilciliklerine ziyaretler başlattık. Geçen hafta Saadet Partisi ve Ak Parti ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek ilçemizin durumunu konuştuk. Misafirperverlikleri ile bizi ağırlayan ilçe başkanlımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde de diğer ilçe başkanlıklarını ziyaret etmek için randevu taleplerimizi oluşturduk. Siyasetin kavga ile değil karşılıklı konuşma ve istişare ile yapılması yönünde fikirlerimizi her ortamda dile getirmeye ve uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

“Parti politikalarımız doğrultusunda sürekli sahadayız” diyen Başkan Keleş, şunları kaydetti: “Muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize ve kanaat önderlerine yönelik ziyaretlerimiz devam ediyor. Stant ve medya çalışmaları ile tanıtım faaliyetlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Tüm bu saha çalışmalarını yaparken bir yandan da Ümraniye’nin sorunları ve halkın talepleri ile de yakından ilgileniyoruz. Örneğin İnkılap ve Karabekir bölgelerindeki imar sorunlarını yakından izliyor ve hukuki manada da gerekli girişimleri yapıyoruz. Yine ilçemizin bir diğer önemli meselesi kentsel dönüşümle alakalı problemleri ve altyapı ile trafik sorununa da teknik ekibimizle çareler üretiyoruz. Sadece şikayet değil çözüm önerileri de üretiyoruz. Aynı zamanda bir mimar olmam hasebiyle teknik bir adam olarak söylüyorum Ümraniye Meydanı bugünkü şekli ile olmamalıydı ama ne yazık ki oldu. Meydanlar toplanma yerleri ve sosyal alanlar olmalı. Bugün Allah muhafaza bir afet olsa Ümraniye halkı sokaklardan çıkamaz. Ümraniye merkezinde nefes alacak tek bir yerimiz yok.”

DEVA Partisi olarak Türkiye’de 4. büyük mitinglerini yaptıklarını ifade eden Başkan Keleş; “Bugün de mitingimiz Trabzon’da ve her mitingimiz büyük coşkuyla geçiyor. Tabanda partimize karşı her geçen gün daha da büyüyen yoğun bir ilgi ve teveccüh var. Genel başkanımız İstanbul’da her ay bizlerle buluşarak ilçelerin durumuna ilişkin bilgiler alıyor. Partimizin tüm kadroları ve teşkilatları 2023 seçimlerine odaklanmış durumda. Bizler bütün birimlerimizle 37 mahallede alanlardayız. Gerek ekonomik gerek siyasi açıdan saha sıkıntılı. Vatandaş gerçek fikrini beyan etmeye korkuyor. Böyle bir ortamda anketlerin ve araştırmaların gerçekçi olması beklenemez. DEVA Partisi olarak bizim oyumuzu anketler değil ilk sandık sonuçları belirleyecek ve inanıyorum ki yeni bir parti olmamıza rağmen hiçbir şekilde baraj sorunumuz olmayacak” şeklinde konuştu.

Yazar Mehmet Çağlar’ın “Başarı En Çok Sana Yakışır” isimli kitabının gazetecilere hediye edildiği programda meslektaşlarına teşekkür eden kurumsal iletişimden sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Serkan Süslü, “DEVA’nın şu anda Türkiye’de herkesin ikinci partisi olduğunu çok rahat görüyoruz ve Ümraniye’de yapılan bütün araştırmalardan da DEVA 3. parti çıkıyor. Toplumun tüm kesimleriyle olduğu gibi siz yerel basın mensubu arkadaşlarımızla da her zaman birarada olacağız ve istişare kültürünü hakim kılmaya devam edeceğiz” dedi.

Reklamı Geç