Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ARABA ALACAKSANIZ HEMEN ALIN, SATACAKSANIZ ACELE ETMEYİN, BEKLEYİN..”

Üyelerine yönelik bilgilendirme ve

Üyelerine yönelik bilgilendirme ve güncel konulara ilişkin değerlendirme seminerlerini sürdüren Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği ÇEKSİAD’ın bu haftaki konuğu Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Ekonomist ve Yazar Gökhan Şen, konusu da ekonomi oldu. “Yurtta enflasyon, cihanda enflasyon” başlığıyla giriş yaptığı sunumunda son birkaç yıla ilişkin ekonomik verileri değerlendiren Gökhan Şen, yüksek enflasyonun gelişmiş ülkelerin de sorunu olduğunu kaydetti. Özellikle fırsatçılara yönelik bazı soruları da yanıtlayan Şen, “Ekonomide bu sistemin bir karşılığı yok, her şey tamamen politik. Ekonomi bozuldu, ahlak da bozuldu” şeklinde konuştu. Şen, “Araba alacaksanız hemen alın, satacaksanız acele etmeyin bekleyin” diye bazı uyarılarda da bulundu..

Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği ÇEKSİAD, hafta sonu kahvaltılı buluşmasını ekonomiye ayırdı. Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Ekonomist ve Yazar Gökhan Şen’in konuşmacı olarak katılıp üyeleri bilgilendirdiği seminerin açılışını ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak yaptı. ÇEKSİAD üyelerini ekonomik ve güncel konularda sürekli bilgilendirdiklerini ve iş yaşamına ilişkin konularda yararlı eğitimler verdiklerini anlatan Başkan Albayrak, önümüzdeki aylarda yapmayı planladıkları gezi ve çeşitli programlara yönelik bilgiler sundu. Genç ÇEKSİAD ve Akademi gibi faaliyetleri de değerlendiren Albayrak, “ÇEKSİAD ailemizin her bir ferdinin daha donanımlı ve daha girişken olmasını hedeflediğimiz bu çalışmalar artarak devam edecek” dedi.

Ekonomi başlıklı sunumu yapan Gökhan Şen de yaptığı konuşmada pandemi süreciyle birlikte gelişen ve gelişmekte olan dünya ülkelerine paralel olarak ülkemizde yaşanan ekonomik verileri değerlendirdi. “Yurtta enflasyon, cihanda enflasyon” diyerek sunumuna başlayan Gökhan Şen, ülkemizde dünya ülkelerinin aksine yapılan faiz indirimleri, buna bağlı olarak artan enflasyon verileri ve bir türlü kontrol altına alınamayan kur baskısı ile gelinen noktada kur korumalı mevduat hesabına geçiş ve bunun de ötesinde enflasyon korumalı ürün arayışına neden olduğunu ifade etti. Yüksek enflasyonun Avrupa ve ABD gibi gelişmiş ülkelerde de sorun olduğunu anlatan Şen, Çin ekonomisindeki oynaklığın ve Rusya-Ukrayna savaşının her şeyin üzerine tuz biber olduğunu kaydetti.

Yaşanan enerji krizinin daha da artacağına vurgu yapan Şen, elektrik tüketiminin üretimle ve dolayısı ile fiyatlarla doğrudan orantılı olduğunu anlattı. Ekonomik kararların her zaman hedeflendiği gibi gitmediğini kaydeden Şen, “Eğer bir araba alacaksanız hemen alın, satacaksanız bekleyin, acele etmeyin” şeklinde uyarılarda da bulundu. İşadamlarının sorularını da yanıtlayan Gökhan Şen, ülkemizdeki bu sistemin ekonomide bir karşılığı olmadığını ifade etti ve oluşan fırsatçılara yönelik soruya da “enflasyon buzuldu ahlak da bozuldu” şeklinde yorumlamada bulundu. Yüksek enflasyona rağmen büyük bir ekonomik döngünün olduğunu da anlatan Şen, “Her şeye rağmen konut satışlarında rekor kırıyoruz, piyasada araba olsa o da satış rekoru kıracak” dedi.

Reklamı Geç