Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’E BİR KÜLTÜR MERKEZİ DAHA..

Çekmeköy Belediyesi tarafından yaptırılan

Çekmeköy Belediyesi tarafından yaptırılan Cumhuriyet Mahallesi Kültür Merkezi’nin temeli ilçe protokolünün katıldığı bir törenle atıldı.

cekmekult4Çekmeköy Belediyesi tarafından projelendirilen Cumhuriyet Mahallesi Kültür Merkezi’nin temeli, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle atıldı. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı törene; Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, Ak Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı, İlçe Emniyet Müdürü Hürol Öztürk,  İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Demirel, belediye  başkan yardımcıları  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

cekmekult5Akıllı Bina Kendi Enerjisini Kendisi Üretecek

Bir bodrum bir zemin ve 5 normal kattan oluşacak kültür merkezinin toplam inşaat alanı 4 bin 500 m2 olacak. Bodrum katlarında otopark, zemin katta fuaye alanları, sergi salonları olacak. Binanın birinci katında bekleme salonu, derslikler ve sergi salonları, ikinci katında idari birimler ve derslikler, üçüncü katında kafeterya, sergi salonları, dördüncü katında 500 kişilik tiyatro / sinema / konferans salonu, beşinci katında seyir terası olacak.  Betonarme ve çelik konstrüksüyondan oluşan, son teknoloji imkanlarının kullanılacağı binanın dış Cephe kaplamaları; cam, alüminyum ve çelikten yapılacak. İki asansörlerden bir tanesi sadece engelli vatandaşların kullanımına sunulacak. 2014 teknolojisi ile yapılacak bina, kendi enerjisini kendi üretebilen bir donanıma sahip olacak.

cekmekult1Konuşmalarda Yatırım Vurgusu

İlk olarak söz alan Ak Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı konuşmasında; “5 yıl önce 350 oy farkla bize emaneti teslim eden Çekmeköylülerin emanetine sahip çıktık. İlçeye yapılan yatırımlar ve hizmetler neticesinde ikinci dönem için 15 bin oy farkla yeniden bizi seçen ilçe halkına bu vesile ile teşekkür ediyorum. İkinci dönemde de Çekmeköy’ün marka değerini yükseltecek yatırımların devam edeceğini gösteren bu kültür merkezinin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

cekmekult2Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise seçimin hemen ardından yatırımlara hiç ara vermeden devam ettiklerini belirterek; “Geçen hafta burada düzenlenen sokak iftarımızda da belirttiğim gibi verdiğimiz sözleri tutmak için hiç ara vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Taşdelen mahallesinde bulunan ve her gün yüzlerce Çekmeköylüyü misafir eden kültür merkezi bu mahallelerimize uzak olduğunu düşündüğümüz için bu projeyi hayata geçirdik. Aydınlar, Kirazlıdere, Cumhuriyet ve Soğukpınar Mahalleleri’nin orta noktası sayılabilecek bu yerde dev bir kompleks inşa edeceğiz. Bu kültür merkezi tamamlandığında içinde; kurslar, kütüphane, derslikler, bilgisayar odaları, tiyatro ve sinema salonu, sergi alanları bulunacak. Her yaştan Çekmeköylü’nün yararlanabileceği bu kültür merkezi bu bölgemiz için yaptığımız yatırımlardan sadece bir tanesi. Metro çalışmaları tamamlandığında Taşdelen’den metroya binip İstanbul’un diğer ucuna yer altından gidebileceğiz. Metro durağının olacağı bölgede trafiği de yer altına alarak 65 bin m2’lik alanda Taşdelen Meydanı’nı yapacağız. Nikah salonu inşaatı hızla devam ediyor çok yakında gençlerimizin nikahlarını orada kıyacağız” dedi.

cekmekult38 Ayda Tamamlanacak

Temel atmak üzere düğmeye basılacak inşaat alanına geçen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, müteahhit firma yetkilisini yanına çağırarak inşaatın ne kadar zamanda tamamlanacağını sordu. Yapılan ihalede 15 ay süre belirlendiğini söyleyen müteahhitle konuşan Poyraz, 8 ay sonra, Mart 2015’te bu kültür merkezinin açılışının yapılacağını söyledi.

 

Reklamı Geç