Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GÖREVİ DEVİR ALAN YENİ BAŞKAN UYSAL; “AZ LAF ÇOK İŞ” DEDİ..

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi,

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü toplantıyla İstanbul’un yeni Başkanını seçti. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yarıştığı seçimde, AK Parti’nin adayı Mevlüt Uysal 179 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Uysal, “Az laf çok iş vaat ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan döneminde başlayan ‘Halka Hizmet Hakk’a hizmettir’ anlayışıyla hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü toplantıyla Kadir Topbaş’ın ayrılmasıyla boşalan Belediye Başkanlığı için seçim yaptı. Belediye Meclisi’nde 179’u AK Partili, 127’si CHP’li, 2’si MHP’li, 1’i de bağımsız, toplam 309 Meclis Üyesi oy kullandı. İlk turda AK Parti’nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu 126 oy alırken, kadikoyleo.org ikinci turda Mevlüt Uysal yine 179, Ekrem İmamoğlu 128 oy aldı. Yapılan kapalı oylamalarda Başkanın belirlenmesi için gerekli 207 oy çıkmayınca, 3 turda salt çoğunlukla belirlendi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 179 oyla yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Başkan seçtiği Mevlüt Uysal, İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet’in elinden Başkanlık Mührünü alarak görevine başladı. Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen devir teslimde AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erol Kaya ve Mustafa Ataş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve ilçe belediye başkanları da yer aldı.

İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet Başkanlık Mührünü teslim ettiği Mevlüt Uysal’a yeni görevinde başarılar dileyerek, “Mühür kimdeyse Süleyman odur” diye espri yaptı. Mührü 13,5 yıl İstanbul’a hizmet eden Kadir Topbaş’tan bir hafta önce teslim aldığını ifade eden Ahmet Selamet, “Bu mührü yeni başkanımıza hayırlı hizmetler yapması dileğiyle teslim ediyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Başarısı için İBB Meclisi olarak yanındayız ve duacısıyız” diye konuştu.

İstanbullulara hizmet etmek için hemen çalışmaya başladıklarını söyleyen Mevlüt Uysal da “Az konuşup çok hizmet yapacağız dedik. İBB Meclisimize ve AK Parti Genel Başkanımıza, il başkanımıza ve İBB AK Parti grubumuza teşekkür ediyorum. Bu başkanlık mührü geçmişte birçok elde dolaştı. Bu mühürle İstanbul’a canı gönülden hizmet edenlere çok teşekkür ediyoruz. Hayatta olmayanlara rahmet diliyoruz. Başkanlık mührünü mutlu ve kalabalık bir ortamda aldık. İnşallah devrederken de alnı mutluluk ve heyecan içerisinde devrederiz” ifadelerini kullandı.

Reklamı Geç