Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İŞDÜNYASI DERNEĞİ BAŞKANI YALÇINKAYA’DAN DAHA FAZLA DUYARLILIK ÇAĞRISI..

Son haftalarda çocuklara yönelik

Son haftalarda çocuklara yönelik kaçırma, istismar, öldürme olaylarının artması ve olayların toplumda yarattığı infiale dair  basın açıklaması yapan Anadolu Birleştirici İşdünyası Derneği Başkanı Yücel Yalçınkaya, yetkililere ve toplumun tüm kesimlerine daha fazla duyarlılık çağrısı yaptı.

Toplumsal duyarlılık noktasında öncü işlere imza atan Anadolu Birleştirici İşdünyası Derneği Başkanı Yücel Yalçınkaya, son zamanların gündemden düşmeyen hassas konusu çocuk istismarı olaylarına karşı da sert uyarılarda bulundu. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde çocuklara yönelik kaçırma, istismar, öldürme olaylarının artması ve bu olayların toplumda meydana getirdiği infiale dikkat çeken Başkan Yalçınkaya, “Çocuğun istismarı, çocuğa yönelik şiddet, hayvanlara işkence, yaşlılara ve kadına şiddet gibi vakalar toplumumuzu derinden yaralayan izler bırakmaktadır. Yetkililerimiz toplumsal beklentiler doğrultusunda acil önlem ve cezai yaptırımları derhal hayata geçirmelidir” dedi.

Son derece insanlık dışı olaylara karşı toplumsal duyarlılığımızın en üst perdeden olmasını bir nebze teselli olarak gördüğünü kaydeden Yücel Yalçınkaya, şu açıklamalarda bulundu: “Leyla ve Eylül adlı çocuklarımızın başına gelen acı olaylar sonunda oluşan yüksek duyarlılığı toplumumuz için sağlıklı bir refleks olarak görüyorum. Yaşanan olaylar karşısında verilen tepkilerde ortaya çıkan insani duyarlılık, toplumumuzun kendi değerlerine sahip çıkmasının ve çocuk sevgisindeki emsalsizliğin işaretidir. İnsanımız yüz kızartıcı bu olayları hiçbir şekilde kabullenememektedir.

Toplumda oluşan duyarlılığı doğru yönetmeliyiz. Böylece vakaları azaltabilir, toplumsal travmaları atlatabilir ve yaşanması olası yeni olayların önüne geçebiliriz. Uzmanların da dikkat çektiği gibi; çocuğa yönelik suçları engellemenin yolu, çocuklarımızı sokaklardan çekmek, sokakları çocuksuzlaştırmak değil, aksine çocuklarımızı daha çok sokağa çıkarmaktır. Her yer çocuk olmalı ki, sokaklar güvenli hale gelsin. Biz ve çocuklarımız, sokakta daha çok oldukça onlar azalacaktır. Sokaklarımız sakinleştikçe, şehirlerimiz güvensiz hale gelecektir. Sokaklarımızın çocuk sesleriyle dolması için, konut, park-bahçe, oyun politikalarımızı gözden geçirmeli; insan-mekân ilişkisindeki yabancılaşmanın önüne geçmeliyiz. Hukuki açıdan da yetkililerimiz gerekli yasal düzenlemeleri acilen gözden geçirmeli ve cezai yaptırımları toplumsal beklentiler doğrultusunda en üst limitten uygulayacak çalışmaları zaman kaybetmedin hayata geçirmelidir.”

Tüm kamu kesimlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, belediyelerin, kaymakamlıkların ve emniyet teşkilatlarının bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini hatırlatan Yalçınkaya; “Topluma zararlı oluşumların önüne geçmek için her türlü tedbirleri almalıyız. Toplumda sorunlu ve sicili bozuk yüz kızartıcı suçlardan ceza almış psikolojik problemleri olan insanları tespit edip onların tedavisini yaparak topluma kazandırılmasını sağlamak lazım. Devletimizin bu konuda daha geniş ve daha kapsamlı ve caydırıcı yasaları hemen devreye sokması gerekmektedir. Sağlıklı ve güvenli bir toplum için; birbirini seven, birbiriyle neşe içinde yaşayan bireyler olmalıyız. Böyle bir toplumun oluşmasında herkese görevler düşüyor. Eğitimli bir toplum için bilinçlendirme faaliyetleri artırılmalıdır.

Ülkemizin her şeyden önce güvenliği, huzuru, refahı ve yaşama dair değerleri önemlidir. Ne olduğu belli olmayan şehirlerimizin içerisinde cirit atan sorunlu problemli, insanlara zarar veren kişiler için derhal gerekli yaptırımlar uygulanmalı. Sokaklarda, işyerlerinde okullarda ve eğitim alanlarında güvenlik konularında yaptırımların en üst seviyede olması gerektiğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz, devletimize güveniyoruz ve partilerimize güveniyoruz. Tüm siyasetçilerimiz hep birlikte el ele verip ülkemizin gençliğini kurtaracak adamların hızla meclisten geçirmesini bekliyoruz.”

Reklamı Geç