Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

NE YİYORUZ BİZ? NE YEDİĞİMİZİ GERÇEKTEN BİLİYOR MUYUZ?..

Her gün hızla obezite

Her gün hızla obezite hasta sayısı artan dünyamızda 3 öğün yemek yiyor, 1500-2000 kalori enerji alıyor, kilolarından rahatsız olan insanlar diyetler yapıyor, birçok zaman yanlış diyetle kendine zarar veriyor. Peki yemek yerken içecek içerken neye göre yiyor içiyoruz veya nelere dikkat ediyoruz?.. Ne tür yiyecekler yiyip ne tür içecekler içeceğiz, hangi besinler bize yararlı hangileri zararlı biliyor muyuz? Konuyu uzmanına sorduk. Çekmeköy’de hizmet veren Umut Beslenme Danışmanlık ve Diyet Merkezi Kurucusu Diyetisyen Dr. Nurettin Şahinli tüm bu sorulara şu cevapları verdi:

Kesin olarak hiç birşey bilmiyoruz ezbere dayalı hayatımızda. Yağlar zararlı, karbonhidratlar çok tüketilmemeli, proteinli gıdalara dikkat edilmeli herkesce. Hepimize böyle ezberletilmedi mi? Peki neden test yaptırmıyoruz. Gündelik hayatta her konuda bir bilene soruyor, birçok sorunumuza vakit ayırabiliyoruz. Neden gıda alerjisi testi yaptırmıyoruz. Sağlığımız, yediğimiz yiyecek ve içecekler sizce de önemli değil mi? Hangi gıdalar bizim metabolizmamıza iyi geliyor, hangi içecekler bize iyi gelmiyor?

PEKİ ÇÖZÜM NE?

Bu konuda bir çözüm Umut Beslenme Danışmanlık ve Diyet Merkezi’nden geliyor. Gıda intoleransı (gıda alerjisi) ne demek biliyor muyuz? Gıda intoleransı; sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz birçok gıda vücudumuz tarafından sindirilemiyor ve bunun sonucunda birçok rahatsızlık ve kilo problemine sebep olabiliyor. Gıda intoleransı kişiseldir, herkeste farklılık gösterir. Bunun yanında sebebini başka şeylerde aradığımız birçok rahatsızlığımızın sebebi olabileceğini biliyor muydunuz?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO-2009), dünya nüfusunun yarısında gıda intoleransı olduğunu düşünüyor. 1 milyar kişide tanısı konmuş gıda intoleransı vardır. WHO bu rakamın 2016 da 2,5 milyara ulaştığını varsaymaktadır. Gıda intoleransına sebep olabilecek şeylerin neler olduğunu biliyor muyuz? Vücudumuzdaki enzim eksiklikleri, sızıntılı bağırsak sendromları, endüstriyel ve işlenmiş gıdaların fazla tüketimi, bazı ilaçların uzun süreli ve sürekli kullanımı, geçirilen çeşitli hastalıklar, kötü beslenme, stres ve diğer faktörler gıda intoleransına sebep olabilir.

Dünyanın en gelişmiş teknolojisini kullanan; vücudumuza zarar veren ve çağımızın hastalığı olan obezite, mide bağırsak şikayetleri, ödem, şişkinlik, migren, cilt ve deri hastalıkları gibi birçok hastalığı tetikleyen gıdaların tespit edilmesi amacıyla yapılan PinnerTest’i duymuş muydunuz daha önce?

ÇÖZÜM ÇOK KOLAY..

Dünyanın en gelişmiş teknolojisi Mikroarray + metodunu kullanan ve bu sayede en doğru sonuçlara ulaşan PinnerTest ile  damardan kan örneği almadan gelişen teknolojiyle parmak ucundan alınan birkaç damla kanla yapılan çok detaylı incelemeler sonucunda vücudumuza zarar verebilecek hatta kilo problemlerinizin sebebi olabilecek yiyecek ve içecekleri tespit edip hangi gıdalara karşı intoleransınız olduğunu tespit etmek artık çok kolay. Çekmeköy’de bulunan Umut Beslenme Danışmanlık ve Diyet Merkezimize gelerek PinnerTest ile hangi gıdaları tüketmeniz, hangi gıdaları tüketmemeniz gerektiğini öğrenerek kişisel verilerinizle beslenme programı oluşturmanız, sağlığınıza dikkat etmeniz artık çok daha kolay. Saygı ve sevgilerimizle, sağlıklı, umutlu ve mutlu nice güzel günlere….

Nurettin ŞAHİNLİ Umut Beslenme Danışmanlık ve Diyet Merkezi
www.dytnurettinsahinli.com
www.facebook.com/diyetisyennurettin/
info@dytnurettinsahinli.com

Reklamı Geç