Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YAS VE MATEM AYI MUHARREM’İN İLK İFTARLARI AÇILDI..

İslam dünyasında son derece

İslam dünyasında son derece önemli bir yere sahip olan yas ve matem ayı Muharrem başladı. Bu ayda 12 gün oruç tutan Alevi yurttaşlar Cemevleri’nde bir raya gelerek oruçlarını açıyor. Çekmeköy Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi’nde Muharrem ayının ilk günü Şeref Aksoy’un iftar sofrası canları buluşturdu.

seref aksoy cemevi iftar 1Bölgemizin sevilen işadamlarından Şeref Aksoy, Muharrem ayı dolayısıyla Çekmeköy’de hizmet veren Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi’nde verdiği iftar davetinde dostlarını buluşturdu. Aksoy’un iftar davetine çok sayıda vatandaş katıldı. Son derece mütevazi olarak hazırlanan Muharrem ayı iftar sofrasında hep birlikte iftar açan konuklar, daha sonra edilen dualar eşliğinde günün anlam ve önemine dair sohbetler yaptı.

seref aksoy cemevi iftar 2Davete katılan konuklarına teşekkür eden Şeref Aksoy, Muharrem ayının birlik ve beraberliğimizin en çok ihtiyaç duyulan şu günlerde hayırlı oluşumlara vesile olmasını diledi. Aksoy; “Bugün yas ve matem ayı Muharrem’in birinci günü yani Kerbela’daki yasa bağlı orucun birinci günü. Biz de Alevi Bektaşi inanca sahip kardeşlerimizle beraber onların yasına ortak olmak, acılarını paylaşmak üzere buradayız. Muharrem önemli biliyorsunuz Muharrem’in 10′uncu günü aşure günüdür. Aşurenin en önemli özelliği bir sürü tadın bir arada daha güzel bir tat olmasıdır” dedi.

seref aksoy cemevi iftar 4

Reklamı Geç