Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GÖREVİ DEVRALAN KAFTANCIOLU, SUSKUNLUĞUNU BOZDU..

Son günlerin gündem konusu

Son günlerin gündem konusu CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, görevi Cemal Canpolat’dan devraldı. Devir-teslim törenine katılarak Kaftancıoğlu’na destek veren binlerce partiliye otobüs üzerinden seslenen Kaftancıoğlu, “Kimseye hakaret etmedim, şiddet yanlısı olmadım çünkü ben bir anneyim” diyerek hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP İstanbul 36. Olağan Genel Kurulu’nda İl Başkanlığı’nı kazan Canan Kaftancıoğlu görevi Cemal Canpolat’tan devraldı. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen törende devir teslimin ardından Kaftancıoğlu slayt gösterisi eşliğinde hakkındaki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Törende konuşan eski İl Başkanı Cemal Canpolat, “Sonuna kadar yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum. 95 yıllık geleneği olan bir partinin üyeleriyiz. 95 yıldır yüzlerce kongremiz, yarışımız oldu. Kongrenin bittiği gün sadece dışa dönük mücadelede hep beraber, omuz omuzaydık. Birbirimizle uğraşacak bir tek dakikamız yoktur. İstanbul il kongremizin ülkemize, milletimize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Canpolat’ın ardından konuşan Kaftancıoğlu, “Sizler bugün sadece bir görev devir teslimine gelmediniz. Bizler bugün buraya mesnetsiz iddialara, sahte hesaplara, pusu kültürü ile saldıranlara inat, partimize, il başkanlığımıza sahip çıkmaya geldik. CHP’li olmanın onuru ve gururuyla hepinizi selamlıyorum. Bana yapılan saldırılar partimize yapılan saldırılardır. Bugün buradasınız çünkü İstanbul’a sahip çıkmaya geldiniz. Rantın, talanın, betonun İstanbul’una son verip, yeniden, güzelden, gençten, kadından yana olan İstanbul’u mümkün kılmaya geldiniz. ‘Başka bir İstanbul mümkün’ diyenler olarak ‘büyük İstanbul yürüyüşümüzü’ başlatıyoruz” dedi.

“Bizlerin teslim olacağını düşünenler yanılıyorlar” diye sözlerini sürdüren Kaftancıoğlu şöyle konuştu: “Bizler zor şartlar altında dahi “manda ve himaye kabul edilemez” diyen tıbbıyeli Hikmetlerin, Trakya’dan Anadolu’ya Kuva-i Milliye’yi örgütleyen mazlum halkların umudu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün nesliyiz. Bizler onun izinden giden, kurucumuz ve kurtarıcımız ve birleştiricimiz olarak gören yurttaşları, yoldaşları, neferleriyiz.  Bu topraklardaki aydınlık ateşini İstanbul’un çeperlerinden başlayarak merkeze getirip, büyütmeyi geliyoruz. Söylemde değil, eylemde birlikte olacağız. 39 ilçeden ayağa kalkacağız. Bunu görüyorlar ve bu nedenle korkuyorlar. Genel Başkanımızın başlattığı milyonlara umut olan hak, hukuk, adalet yürüyüşünün İstanbul’da nasıl vücut bulduğunu ve bunun nasıl sonuç alacağını görüyorlar. Bu nedenle korkuyorlar ve saldırıyorlar. Bu nedenle saldırıları anlıyorum.”

Devir teslim törenin ardından Kaftancıoğlu, bir basın toplantısı düzenledi. Kaftancıoğlu, hakkındaki iddialarla ilgili olarak ilk ve son kez konuşacağını belirterek, ilk olarak eşinin kişisel sosyal medya hesabında paylaştığı ve üzerinde “7 dakika önce bu tabakta ¼ domuz vardı” yazılı fotoğrafa ilişkin açıklama yaptı. Fotoğrafta çatal ve bıçağın yerinin, fotoğrafı çeken kişinin açısından bakıldığında, tabağın karşı tarafın olduğunu belirten Kaftancıoğlu, “Bunu bile söylemeyi ayıp sayıyorum. Böyle bir paylaşım yerlidir, yersizdir. Kişinin kendi kişisel özelidir. Burada insanların ne yediğiyle değil, askerlerimize yedirilen at etiyle daha çok ilgilenilseydi, biz zaten böyle bir Türkiye ikliminde olmazdık” dedi.

Kaftancıoğlu, bir gösterici kadının fotoğrafının yer aldığı tweet ile ilgili olarak ise, “Bu çirkin ötesi saldırının benim için en güzel yanı, benim yarı yaşımda birine benzetilmiş olmam. Benim olmadığım gayet aşikar ve bilinen… Benim şakacı eşim bir espiri ile ‘yakaladım seni’ yazması üzerine, ‘yakaladın ihbar etme bari’ dememden, bir AK Parti grup toplantısında paylaşılan ve biraz önce söylediğim korkuları nedeniyle, bundan medet umulan bir Türkiye siyasi iklimine gelmiş olduk. Ben bu kişinin her kimse bu kadar teşhir edilerek, onun haklarının da gasp edildiğinin altını çizmek istiyorum” diye konuştu.

Kaftancıoğlu, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganına ilişkin sorulan soru üzerine ise “Mustafa Kemal’in değerlerini, yaşamış, özümsemiş ve yaşamı boyunca o yoldan gitmiş biri olarak hiç bir zaman ‘gardolap Atatürkçüleri’ gibi ‘ben solcuyum’ gibi kendimi hiç tanımlamamışımdır. Mustafa Kemal’in askerleriyiz sözünü militer bulduğumu ifade ederek ama bir adım daha ileri giderek Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız demişimdir. Mustafa Kemal’in yoldaşı olmak, askeri olmayı reddetmek anlamına gelmez. Kenan Evren Atatürkçülüğü gibi gardolap Atatürkçülerinin de sırf Mustafa Kemal’e zarar vermek için, içini boşaltarak saldırıyor olmalarını örgütümün takdirine bırakıyorum” dedi.

Reklamı Geç