Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SUYA 17.80 ZAM MI, YÜZDE 6 İNDİRİM Mİ?

İstanbul’da suya 17.80 zam

İstanbul’da suya 17.80 zam haberi büyükşehir belediyesinin yüzde 6 indirim açıklamasıyla kafaları karıştırdı. Ak Parti ve MHP ile CHP ve İYİ Parti’nin kendi cephesinden yorumladığı su fiyatının akıbeti anlaşılan o ki faturalarda belli olacak..

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde suya zam teklifi görüşüldü. İBB’nin yüzde 57,8 zam ve her ay TÜFE oranında artış talebi AK Parti-MHP oyları ile reddedildi. Suya yüzde 17.80 oranında zam yapılmasına karar verildi. Meclis’ten yüzde 17.80 oranında zam kararı çıktı haberlerinin ardından kamuoyuna, “Su fiyatında yüzde 6 indirim” başlığı ile bilgilendirme açıklaması yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeniden kabul edilen insani su kullanım bedelinin kabul edilmesiyle farklı bir hesap ortaya koydu.

Açıklamada; “İBB Meclisi, İSKİ’nin su zammı teklifini görüştü. AK Parti ve MHP Grubu yüzde 17.80 oranında zam teklif etti. Ayrıca, Sayıştay’ın kanuna aykırı bulduğu 0.5 metreküplük insani su kullanım hakkı bedelinin yeniden uygulamaya geçirilmesini de istedi. Oy çokluğuyla kabul edilen kararla, İstanbullulara su faturaları ortalama yüzde 6 indirimli yansıyacak” dendi. Görüşmelerin ardından İSKİ’den gelen ve su fiyatında yüzde 36.2 artış öngören teklif oy çokluğuyla reddedildi. AK Parti ve MHP Grubunun su fiyatına Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 17.80 oranında artış yapılması teklifi, CHP ve İYİ Parti’nin muhalefeti ve oy çokluğuyla onaylandı.

Reklamı Geç