Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GÜLMEK İYİLEŞTİRİR DERNEĞİ GÜLÜMSETMEYE DEVAM EDİYOR..

Gülmek İyileştirir Derneği; ciddi

Gülmek İyileştirir Derneği; ciddi hastalıklar ve travmalar sebebi ile psikososyal destek ihtiyacı içinde olan çocuklar ve ailelerine destek olmak, amacıyla 2016 yılında kurulmuştur. Dernek lösemi tedavisi geçiren Bahar’ın annesi Aslı Bastıyalı tarafından kendi tedavi süreçlerinde yaşadıkları psikososyal destek ihtiyaçlarından yola çıkılarak, gerçek bir yaşam öyküsüyle kurulmuştur. 

Derneğin halihazırda İstanbul Altunizade, Şişli, Pendik ve Samsun’da olmak üzere 4 adet Hijyenik Oyun Merkezi ve derneğe kayıtlı 700’e yakın kanser hastası çocuk vardır. Hijyenik Oyun Merkezleri açılırken kayıtlı çocukların yoğun olduğu ilçelerde ve onkoloji/hematoloji servisi bulunan hastanelere yakın yerlerde olmasına özen gösterilmiştir. Hijyenik Oyun Merkezleri kemoterapi sebebiyle bağışıklığı baskı altında olan okul öncesi çağdaki çocuklara, ihtiyaç duydukları oyun ve akranları ile sosyalleşme desteğini sağlamak için, gerekli hijyen koşulları gözetilerek, ücretsiz hizmet vermek üzere kurulmuştur. Hijyenik Oyun Merkezlerine her yıl büyük ve detaylı bir dezenfektasyon işlemi uygulanır. ISO Temiz Oda Ölçüm yetkisi bulunan tarafsız bir laboratuvar tarafından 4 ayda bir düzenli olarak yapılan hijyen denetimleri sonucunda, Hijyenik Oyun Merkezleri, ISO 7 sınıfında çıkmaktadır. Bu sonuç, yoğun bakım ünitesi hijyen seviyesidir.

Çocukların ve ailelerin merkezlere kolaylıkla ulaşmalarını önemlidir. Okul öncesi çağdaki çocuklar hijyenik oyun merkezlerine ücretsiz servislerle ulaştırılır. Hijyenik Oyun Merkezlerinde, küçük ziyaretçilerin yaş gruplarına uygun oyunlar, eğitici aktiviteler ve atölyeler düzenlenmektedir. Bunların yanı sıra bale, yoga, drama, yabancı dil gibi ek eğitimler gönüllü uzmanlar tarafından çocuklara düzenli olarak verilir. Gülmek İyileştirir Derneği ayrıca hastanede hematoloji ve onkoloji servislerinde yatışı devam eden çocuklara eğlenceli oyun atölyeleri, mutlu masallar, hediyeler ve etkinlik setleri gönderimleri de sağlamaktadır. Tedavisi bitmiş çocukları da unutmayarak özel günlerinde psikososyal destek ihtiyaçlarını gözeterek hediyeler ve etkinlik setleri göndermeye devam etmektedir.

Ayrıca Hijyenik Oyun Merkezlerinde ya da online olarak Gülmek İyileştirir Derneği ihtiyaç doğrultusunda tedavileri devam eden ya da bitmiş çocuk ve ailelerine iki haftada bir olacak şekilde ücretsiz psikolog görüşmesi de sağlamaktadırlar. Dernek Hijyenik Oyun Merkezleri dışında evde kan alma hizmeti sağlayarak pandemi dönemi boyunca bağışıklığı baskı altında olan minikleri yüksek virüs riski bulanan hastanelerden uzak tutmayı da başarmıştır. Böylece rutin tahlilleri için iş birliği yaptıkları kurumlar vasıtasıyla hemşireler çocukları evlerinde ziyaret ederek kan alma veya port açma işlemlerini ücretsiz olarak gerçekleştirmişlerdir.

Bunun yanında Rehber Aile Programı ile çocuklarına yeni kanser teşhisi konulan ve bir rehbere ihtiyaç duyan ailelere, bu konuda daha deneyimli olan ailelerin, derneğin oluşturduğu program çerçevesinde gönüllü olarak destek vermesini sağlamaktadırlar. Gülmek İyileştirir Derneği faaliyetlerinde gönüllüleriyle birlikte birçok proje ve etkinliği hayata geçirmektedir. Gönüllüler, psiko-sosyal çalışmalarda yer alabilirken, iletişim, kaynak geliştirme alanlarında ve yapılacak projelerde de derneğe katkı sağlayıp destek olabilmektedirler.

Gülmek İyileştirir Derneği kurumlarla da atölye şeklinde çalışmalar yapmaktadır. Kanser savaşçısı miniklere daha fazla destek olabilmek, kaynak geliştirebilmek için dernek kendi ürünlerini de satmaktadır. Gülmek İyileştirir Derneği hayatın zorlu koşullarında moralini bozmayan, bazen komik olmayana bile gülebilen, gülmenin iyileştirici gücünden yararlanan bir toplum yaratılmasına, ülkemizin “daha çok gülümseyerek yaşanabilen” bir ülke haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Reklamı Geç