Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE CHP’DEN AK PARTİ’YE ZEYTİN DALI..

Haziran ayı ikinci oturumunu

Haziran ayı ikinci oturumunu gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Meclisi’ne ülke gündemindeki zeytin tartışması damgasını vurdu. Meclis Başkanvekili Selamet Aygün ve Ak Parti’li meclis üyelerine zeytin dalı veren CHP Grup Başkan Vekili Gülali Alagöz, “Zeytin ağaçlarımıza kıyılmasına engel olalım” dedi. Ak Parti’li Meclis Üyesi Şenol Çetin de, “Türkiye’de 100 milyon adet olan zeytin ağacı sayısı bizim iktidarımız döneminde % 70 artışla 170 milyon adete çıkarılmıştır. Hiç merak etmeyin zeytin ağaçlarımıza sizden daha çok sahip çıkıyoruz” dedi.

Çekmeköy Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci birleşimi Meclis Başkanvekili Selamet Aygün yönetiminde toplandı. Gündem maddelerinin ilgili müdürlüklere havale edildiği oturumda gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Gülali Alagöz, konuşmasının büyük kısmını zeytin ağacı tartışmasına ayırdı. Askıya çıkması beklenen imar planlarına da değinen Alagöz, “Bizim daha fazla katkıda bulunmak için zaman isteyip bu haliyle ret verdiğimiz planlar ne zaman askıya çıkacak ve yürürlüğe girecek. Vatandaş bir an önce işlerinin açılması için bilgi bekliyor” dedi. Son günlerde ülke gündemini meşgul eden ve iktidar partisinin komisyona geri çektiği zeytin ağacı tartışmasına değinen Alagöz; “Ne olur zeytin ağaçlarına dokunulmasına izin vermeyelim” diyerek yanında getirmiş olduğu zeytin dallarını meclis başkanvekili ve Ak Parti’li meclis üyelerine verdi.

ŞENOL ÇETİN; “ZEYTİN AĞAÇLARINA SİZDEN DAHA ÇOK SAHİP ÇIKIYORUZ”

CHP’li Alagöz’ün çağrısına Ak Parti Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Şenol Çetin yanıt verdi. Zeytin ağacının dinimizce de kutsal olduğunu ifade eden Çetin, “Zeytin, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de de geçmekte olup manevi öneme sahip bir besin kaynağımızdır. Bizim iktidarımız döneminde Türkiye’de 100 milyon adet olan zeytin ağacı sayısı tam 170 milyon adete çıkarılarak % 70 artış sağlanmıştır. Şimdi Ak Parti’nin zeytin ağacı düşmanı olduğunu kim iddia edebilir. Asla böyle bir durum yoktur. Vaziyet, bugün Çekmeköy’de bile orman arazisi gözüküp yıllar önce konut yapılmış yerler gibi ülke topraklarının mahiyetinin güncellenmesinden ibarettir. Yoksa zeytin ağaçlarımıza sizden daha fazla sahip çıkıyor ve sizinle birlikte tek bir ağacımızın dalının bile zayi edilmesini istemiyoruz” dedi.

CHP’DEN HAMİDİYE ŞAHİNBEY SON DURAK’A HASTANE TEKLİFİ..

Yine meclis oturumunda CHP meclis üyelerinin imzasıyla verilen önergede; yeni imar planlarında Hamidiye Mahallesi’nde bulunan 8 dönümlük İETT son durak alanının özel eğitim kurumu yerine hastane yapılması teklif edildi.

Reklamı Geç