Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

31 MART SEÇİMLERİ NE MESAJ VERDİ?..

Türk demokrasi tarihinde bir seçim sürecini daha geride bıraktık. 31 Mart yerel seçimleri 20 yıl aradan sonra farklı, bambaşka sonuçlarla tarihe not düştü. Her seçim dönemi yaşanan tartışmaların tam tersini yaşadık bu kez ve tartışmalar devam ediyor. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde.

25 ilçeyi iktidar partisi, 14 ilçeyi ana muhalefet kazanırken, büyükşehirde Ekrem İmamoğlu ile çeyrek asır sonra gelen değişim sürprizi taşları yerinden oynattı. İmamoğlu’nun, Binali Yıldırım gibi tecrübeli ve daha geniş imkanlarla seçime hazırlanan rakibini az farkla da olsa yenmesi seçmenin mesajını açık ve net olarak ortaya koydu.

Anadolu yakasındaki ilçelere bakacak olursak; aslında değişen hiç bir durum yok. Örneğin Üsküdar’da, Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla ve Sultanbeyli’de, Şile’de ve Kadıköy’de her parti ilçesini korudu. Bazı ilçelerde partilerin inişleri, çıkışları oldu fakat sonucu değiştirecek pozisyonlar olmadı.

Hatta iktidar Ak Parti, geçen seçimlere göre Üsküdar, Şile ve Beykoz gibi yerlerde çok daha rahat seçim aldı. 3 adayın yarıştığı Çekmeköy’de hem Ak Parti hem de CHP oy oranları düşmesine rağmen iktidar rahat bir sonuca ulaştı. Mevcut Başkan Ahmet Poyraz, 3. döneme vize aldı. Ümraniye’de CHP oyları 148 binlere çıktı fakat Ak Parti İsmet Yıldırım’la yeni döneme geçiş yaptı.

Geçen seçimlerde kıran kırana geçen Üsküdar’da mevcut başkan Hilmi Türkmen, bu kez zorlanmadı ve bir ilke imza atarak 2. döneme devam dedi. Tuzla’da da çekişme yok gibi. Şadi Yazıcı da 3. döneme devam vizesi aldı. Sadece Sancaktepe’de geçen seçimlere oranla Ak Parti ile CHP arasındaki fark 6 binlere kadar düştü ama bu düşüş iktidarın el değiştirmesine yetmedi.

CHP’nin kazandığı ilçeler de aynı. Adalar, Kadıköy, Kartal ve Ataşehir’de CHP, her zamanki gibi zorlanmadı. Ataşehir Battal İlgezdi ile 3. döneme merhaba dedi. Cumhur ittifakı adayına büyük şans verilen Maltepe’de CHP Adayı Ali Kılıç 30 bin farkla kazandı. Sonuçların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım… 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç